Uludağ'ın kaynak suyu cam şişeye girdi

Bursa'nın eski su markalarından Gümüş Su, 30 milyon liralık yatırımla 3 ve 8 litrelik cam damacanalarla sofralara geri döndü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 litrelik polikarbon damacana, 0.50 ve 1.5 litre özel tasarımlı plastik şişelerde de satışa sunulan Gümüş Su, hijyenin önem kazandığı kaynak suyu pazarında cam şişe ile alternatif ürün getirdi.

Uludag'ın batı yamaçlarından süzülen kaynak suları, 26 kilometrelik hat ile Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan son teknoloji tesislerde cam damacanalara giriyor. Gümüş Memba Suyu Başkanı Ercan Bayraktar, ilk etapta İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Balıkesir ve Uşak'ta kendi ekipleri ile dağıtım yapacaklarını belirterek, "Yıl sonuna kadar Ankara ve Adana'da dağıtımda olacak. Türkiye'de sektör yıllık yüzde 15 büyüme kaydediyor. Türkiye'de 2011 yılında su üretimi 9.3 milyar litreye, pazar hacmi 3.5 milyar dolara ulaştı. Şişelenmiş su tüketimi 53 milyar galon oldu. Sağlık Bakanlığı polikarbon damacanalardaki hijyen ile alakalı sıkıntılardan sonra çok ciddi bir takım müeyyideler getiriyor. Pazarda 200'den fazla firma var. Bu düzenlemelerle küçük çaplı üreticilerde birleşmeler veya kapanmalar olacak. Su tüketiminin yüzde 65'ini 19 litrelik polikarbon damacanalar oluşturuyor. Avrupa'da ise ambalajlı suda cam şişe oranı yüzde 90'lar seviyesinde bulunuyor. Bu yüzden Türkiye'de pazarın gelişmesi ile birlikte cam ambalaja yönelme bekleniyor. Biz Bursa'da 30 yıl önce cam şişede yaptığımız servisi, yeniden çok verimli dağıtım organizasyonu ile kendimiz üstlenerek 3 ve 8 litrelik cam damacanalarla gerçekleştiriyoruz. 4 tane 3 litrelik plastik kasada şişeler için 10 TL bir depozito bedeli talep edeceğiz. Marketlerde filelerle ürünlerin taşınması kolay olacak. Telefonla siparişte 4'lü kasa eve teslim edilebilecek. Yeni nesil şişelerimizde çabuk kırıldığı için camdan kulp kaldırıldı. Şişelerin ağzı da içerisinin rahat temizlenmesi için genişletildi. Kulpsuz şişeler içinde bir aparat geliştirerek 3 ve 8 litrelik cam damacanaları bir sürahi gibi evde kullanma imkanı sağlıyoruz. Kullan at mantığı ile ürünlerin satıldığı bir çağda sağlık için camda geri dönüşümlü kaynak suyunun büyük ilgi görmesini bekliyoruz. Bunun dışında yıllık 8 milyon adet 19'luk polikarbon ve 8 milyon cam damacana su doldurma kapasitesine sahip tesislerimizde 31 milyon adet 0.5'lik ve 15 milyon 5 litrelik plastik pet şişe su üretebileceğiz. Biz dağıtım zincirini de bizzat kendi ekiplerimizle oluşturarak, güler yüzlü hizmet anlayışını kapıya kadar ulaştıracağız. Gümüş Su 1 yıl içerisinde su pazarının yüzde 70'inde hizmet verir halde olacaktır" dedi.

Salı günü resmi açılışı yapılacak olan fabrikadaki ürünler, firmanın kendi kamyon ve ekipleri ile bölge depolarına götürülüp, bizzat firmanın kendi araçları ile müşteriye ulaştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber