Hüseyin Çelik: Başbakan hesap verecek

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti kongresine saatler kala Habertürk özel yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hüseyin Çelik, Başbakan'ın kongre'de 2023 Siyaset Vizyonu'nu anlatacağını söyledi.

Kongrenin yabancı konukların niceliği ve niteliği bakımından adeta Birleşmiş Milletler havasında olacağını kaydeden Çelik, Erdoğan'ın konuşmasına ve kongreye ilişkin son ipuçlarını verdi. İşte Çelik'in açıklamaları:

"HESAP VERMEK İÇİN FIRSAT"

Çok büyük bir emek var bu organizasyonun arkasında. AK Parti'nin 4. Olağan Kongresi. Kuruluşundakini sayarsak beşinci kongre. Bizim kongreler bugüne kadar çok disiplinli, her şey yerli yerinde olan kongreler oldu. İnşallah bu kongre de öyle olacak. Diğer bir özelliği kongre, BM'ye dönüşecek. 50 ülkeden 200 misafir geldi. Hükümet başkanları, meclis başkanları, bakanlar var. Buradan Türkiye'ye de, dünyaya da hitap edilecek. Hem Türkiye hem dünya olacak Sayın Başbakan'ın konuşmasında. Parti olarak 11 yılı geride bıraktık. Hükümet olarak da 10 yılı geride bırakıyoruz. Biz hem hatıralarımızı anlatacağız hem bugünü hem hayallerimizi konuşacağız. Bizim Türkiye adına büyük hayallerimiz var. Nasıl bir ülke devraldığımızın muhasebesi yapılacak.Bütün ülkeye hesap vermek için büyük bir fırsattır. Sayın Başbakan parti adına yarın delegelere ve bütün partiye hesap verecek. Siz bize sorumluluk yüklediniz, beş seçim, iki referandum oldu, yanımızda durdunuz. Buna karşılık nasıl bir dönüşüm oldu? Başbakanımız bunun hesabını verecek.

AKREDİTASYON UYGULAMASI

Cumhuriyet Gazetesi'nden daha önce AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak bir televizyon programı için davetimize karşılık "AK Parti Genel Merkezi'ne gelmeyiz" yanıtı geldi... Benim evime gelmiyorsan, benim düğünüme de gelme. Siyasi partiler böyle tasarruflarda bulunabilir. Buradaki bütün konuşmalar zaten televizyondan canlı yayınlanacak. Burada olan bitenler birilerinden saklanacak değil. Eleştirmeye herkesin hakkı vardır. Bu, partinin bir kararıdır.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ AK PARTİ ÜZERİNDEN KONUŞULUYOR

Türkiye'nin geleceği artık AK Parti üzerinden konuşuluyor. Yapılan anketler de ortada. CHP bırakın alternatif olmayı şu anda bulunduğu muhalefet görevini de yapamıyor. Halkın onlardan bir iktidar alternatifi beklemesi söz konusu değil. Normalde muhalefet değil, iktidar kan kaybeder. Türkiye'nin geleceği AK Parti'nin geleceği ile eşdeğer görülüyor. İlginin sebebi de budur. Vatandaş artık siyasi istikrara alıştı.

BAŞBAKAN'IN KONUŞMA METNİ

Türkiye'nin 2023 Siyaset Vizyonu olacak metnin adı. 2011 seçimlerine girerken Hedef 2023 demiştik, seçim beyannamemize. Orada farklı sektörlerle ilgili vizyonlarımızı anlatmıştık. Siyaset Vizyonu'nda daha çok insan hakları, hukuk devleti, hak ve özgürlükler, demokratikleşme, dış politika, Türkiye'nin yakıcı sorunlarındaki meseleler hakkında AK Parti'nin duruşu ve geleceğe yönelik mesajlar var. Siyaset Vizyonu bir kitapçık olarak da basılacak.

TEK ADAY ERDOĞAN

Sayın Başbakan'ın karizmatik bir liderliği var. Bizim parti içinden biri çıkıp dese ki "Ben de adayım" Hiç kimse de ayıplamaz. Üç genel seçimden oylarını artırarak çıkmış birisinin karşısına kolay kolay aday çıkabilir mi?

KABİNE REVİZYONU

Kabine revizyonu kongreye bağlı olarak yapılacak bir şey değil. Yarın için "MKYK toto" oynanıyor. Sayın Başbakan'ın bu kadar yakınındayım, ben cebindeki isimleri görmedim. Ben görmüyorsam, sen nereden görüyorsun?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber