Suriye Ordusu Telabyat Sınır Kapısı'nı top yağmuruna tuttu

Suriye'de Beşar Esad'a bağlı askerler, Telabyat Sınır Kapısı'nı sabaha kadar top yağmuruna tuttu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Top atışlarından korkan Suriyeliler, yanlarına aldıkları eşyaları ile birlikte Türkiye'ye kaçtı. Akçakaleliler ise sabaha kadar top atışlarından uyuyamadı.

Suriye ordusu tarafından dün akşam saatlerinde Telabyat Sınır Kapısı top atışına tutuldu. Top atışlarından ikisi kapının içerisine isabet ederken, zaman zaman Telabyat yerleşim merkezi isabet aldı. Suriyeliler, yoğunlaşan top atışları nedeniyle kalabalık gruplar halinde Türkiye'ye kaçtı.

Savaşın devam ettiği Suriye'de her geçen gün şiddetin biraz daha arttığı ileri sürülürken, sınırdaki Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki vatandaşlar da top atışlarından uyuyamadı. En yoğun dün gece top atışlarının yapıldığını belirten Akçakaleliler, ?Burası cehenneme döndü. Sabaha kadar top atışları susmadı. Çocuklarımız ve biz uyuyamadık. Bizde şaşırdık, hepimizin psikolojisi bozuldu. Huzursuz olduk. Bazen evlerimizde yatamıyoruz. Arabası olan biraz uzakta arabasında yatıyor, Urfa'da yakını olan oraya gidiyor. Sınır yüzünden bunlar başımıza geliyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber