Taksim'de 'İmam Hatip Lisesi' protestosu

Taksim Meydanı'nda toplanan bir grup veli ve öğrenci, okullarının iman hatip lisesine dönüştürülmesini protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğle saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplanan Fatih Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri ve velilerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, ellerinde pankartlar, balonlar ve düdüklerlerle okullarının imam hatip lisesine dönüştürülmesini protesto etti. Grup, Takim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Eyleme destek veren Eğitim-Sen İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı Mustafa Turgut, ?Okullar açılmadan iki gün önce Fatih Atatürk İlköğretim Okulu, imam hatip lisesine dönüştürüldü. Buradaki öğrenciler açıkta kaldı. Buna karşılık öğrenciler, veliler ve öğretmenler olarak bir mücadele sürdürüyoruz. Bu mücadelemizin bir parçası olarak bugün Taksim'den Galatasaray Meydanı'na yürüyeceğiz. Mücadelemizi okulumuzu alana kadar devam edeceğiz? dedi.

Fatih Atatürk İlkokulu öğrencilerinden 7. sınıf öğrencisi Gürkan Ceylan ise, ?Biz okulumuzun imam hatip olmasını istemiyoruz. Okulumuz imam hatip olduktan sonra tüm birinci sınıflar kaldırıldı. Okulumuzun çevresinde başka ilkokul yok. Okulumuzun 4+4+4 sistemine katılmasını ve imam hatip olmasını istemiyoruz. Biz mağdur durumdayız? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber