Girişimcilere yatırım desteği verecekler

Şahinbey Belediyesi tarafından KOSGEB işbirliği ile yürütülen uygulamalı girişimcilik eğitim sınavını kazanan 120 kişi eğitimlere başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Eğitimini tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan girişimci kursiyerler, hazırlayacakları iş planı ile KOSGEB'e başvuru yapacak. Girişimciler, kabul edildiği takdirde KOSGEB'den 30 bin TL'ye kadar hibe ve 70 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği alabilecek.

Sınavı kazanarak eğitime katılmaya hak kazanan Aslı Kahraman, "Ev ve iş yeri dekorasyonu üzerine bir yer açmayı düşünüyorum. Buna belli bir sermayem vardı ama yeterli değildi. Şahinbey Belediyesi'nin bu kursunun sınavına girdim ve kazandım. Bu kursu tamamladıktan sonra kendi iş yerimi kurup, bu alanda ilerlemek istiyorum.? dedi.

Kursu tamamladıktan sonra kafe ve restoran üzerine iş yeri açmayı düşündüğünü kaydeden Dilfiroz Can, ?Sermaye sıkıntım olduğu için iş kurmaktan çekiniyordum. Şahinbey Belediyesi'nin KOSGEB ile açtığı kursları duydum ve çok sevindim. Bu devirde kimse kimseye en yakını da olsa bu desteği vermeyeceğini düşünerek, müracaat ettim ve sınavlarda başarılı oldum. Şahinbey Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Eğitmen Nihal Sabak ise Şahinbey Belediyesi ile KOSGEB işbirliği ile hayata geçirilen uygulamalı girişimcilik eğitiminin girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını amaçladığını belirtti. Sabak, ?70 saatlik eğitim sonunda girişimci adaylarımız kendi iş fikirlerine yönelik iş planları hazırlayabilecekler. Eğitime gelen arkadaşlarımızın çok güzel fikirleri var. Böyle bir projeyi hayata geçiren Şahinbey Belediyesi'ne ve KOSGEB'e teşekkür ediyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber