Yakutiye oyun parklarıyla donatılıyor

Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi, çocukların psiko- sosyal gelişimlerine katkı amaçlı olarak sokak aralarındaki boş alanlara oyun parkı yaptırıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakutiye Belediyesi son baharda çocukları mutlu edecek yatırımlara hız verdi. Belediye, ilçe sınırları içerisindeki uygun alanlara çocuk oyun parkları yaptırıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, çocuklara hizmet sunumuna ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Başkan Korkut bu amaçla ilçedeki boş bulduğu uygun alanlara çocuk oyun grupları kurduklarını belirtti.

Oyun parkı hizmetlerinden çocuklar kadar ailelerinin de mutlu olduğunu dile getiren Korkut, hedeflerinin her mahalle ve sokağa oyun parkı yapmak olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı, yaz sezonu içerisinde 25 sokağa oyun grubu kurduklarına dikkat çekerek "Erzurum'da en çok ihmal edilen, görmezlikten gelinen kesimleri çocuklarımız ve yaşlılarımız oluşturmaktadır. Yapılaşma alanlarımıza bakınca bunları çok net görürüz. Çünkü yaşam alanımız olan yerlerimizin çevresinde ne bir yeşil alan, ne oyun alanı göremezsiniz. Adeta santim yer bırakmadan bina yapıyoruz. İçine girince çocuklarımız ve yaşlılarımız ne yapacaklarını şaşırıyor. Belediye olarak her yıl yaklaşık 15-20 adet oyun grubu uygun bulduğumuz alanlara yerleştiriyoruz. Amacımız çocuklarımızın enerjilerini atabilecekleri uygun oyun alanlarının olması. Oyun parklarının birçoğunun yanına gençlere yönelik futbol sahası da inşa ediyoruz. Bu yıl inşa ettiğimiz 25 oyun alanının 4'ünün yanına futbol, basketbol oynanacak sahalar inşa ediyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber