Şanlıurfalılar misafirleri evlerinde ağırladı

Misafirperverliği ile bilinen Hz. İbrahim adına düzenlenen 'Halil İbrahim buluşmalarının 6'ncısı düzenlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Urfalılar etkinlik kapsamında şehre gelen misafirleri evlerinde ağırladı. Etkinliklerde İbrahim Peygamber'in misafirperverliği ve hoşgörüsü vurgulandı.

Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV), etkinlikler kapsamında kente gelen

davetlileri, gönüllü konukseverlerle yemekte buluşturdu. Urfalılar ağırlayabileceği kadar yabancı misafirleri alarak evine gitti.

Konuklar arasında yer alan Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burhan Köroğlu, ilk defa ziyaret ettiği kentte gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarihi henüz belli olmayan bir geleneğin tüm canlılığıyla sürdürüldüğünü gözlemlediğini aktardı.

Bir diğer konuk Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Alpaslan Açıkgenç de, Şanlıurfa'nın tarih boyunca bazı değerlerini koruyabildiğini belirterek, ?Geleneğin devam etmesi çok önemli bir olgudur. Çünkü yeni yetişen nesillerin bu gelenekleri görebilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir geleneğin sürdürülebilmesi için kimliğini koruması lazım. Çok hızlı değişen bir gelenek, kendi kimliğini koruyamaz, başkalaşır ve değişir. Bu açıdan Şanlıurfa'nın bu geleneği sürdürmesi ayrı bir önem taşıyor.? dedi.

Ev sahibi Abdulkadir Göncü de, Hz. İbrahim peygamberin misafirperverlik geleneğini devam ettirmeye çalıştıklarına dikkat çekerek, şehrin tarihi ve manevi değerlerinin daha iyi tanıtabilmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Programın sonunda Halil İbrahim Buluşmaları Tertip Komitesi'nde bulunan İl Özel İdaresi Yapı ve İnşaat Müdürü Salih Elmas, ev sahibi Abdülkadir Göncü'ye teşekkür belgesi verdi.

240 yerli ve yabancı misafiri ağırlayan ''Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'' etkinlikleri söz konusu programın ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber