Arap Baharı'nın resmedildiği sergi açıldı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun himayesinde ve Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA)'nın desteğiyle KTO Karatay Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ?Uluslararası Türk Arap Sanatçılar Buluşması? kapsamında, Arap Baharı'nın resmedildiği sergi törenle açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılış törenine KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Hakkı Kolat, KTO Karatay Üniversitesi Prof. Dr. Rektörü Ömer Torlak, Türk Sanatçılar Küratörü Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu, Arap Sanatçılar Küratörü Mohamed Hemeda, KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca, mütevelli heyet üyeleri, fakülte dekanları ve Arap-Türk ressamlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, "Sanatçı dostlarımız, Arap ülkelerinden, İran'dan Türkiye'den 10 günlük bir süre içerisinde birlikte oldular. Sanatlarını ortaya koydular. Ben bu programların üniversitemiz organizasyonunda süreceğine gerek sponsorlarımızın, gerekse mütevelli heyetimizin bu desteği bize vererek ve siz sanatçı dostlarımızla bu programların devam edeceğine canı gönülden inanıyorum" dedi.

Küratör Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu ise, "Sanatçı her zaman kendi toplumunun her türlü olaylarına karşı duyarlı davranmıştır. Bu 10 gün içerisinde Konya'da inanıyorum ki çok ciddi önemli sanat eserleri yapılmıştır" şeklinde konuştu.

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Hakkı Kolat da, "Eğitim camiasına adım attığımız günden beri büyük başarılara imza attık. Sanatla iç içe olan bir eğitim üzerinde durduk" dedi. KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca ise, "KTO Karatay Üniversitesi bugün hem Konya açısından, hem dünya açısından gerçekten çok önemli bir etkinliğe imza atıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Hakkı Kolat, Türk Sanatçılar Küratörü Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu'na, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak ise, Arap Sanatçılar Küratörü Mohamed Hemeda'ya çini işlemeli tabak hediye etti. Daha sonra, Arap Baharının resmedildiği sergi katılımcılar tarafından açıldı. Serginin açılışından sonra protokol üyeleri, sanatçıların eserlerini inceledi.

20-30 Eylül tarihlerini arasında KTO Karatay Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Uluslararası Türk Arap Sanatçılar Buluşması kapsamında, Arap Baharı olarak bilinen Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki halk hareketleri sanat ve sanatçı gözüyle ele alındı. Arap ve Türk sanatçıların bakış açılarıyla farklı kültürlerin bir araya getirildiği buluşmada, bireyler arasındaki paylaşımları artırmak ve bunun yanında Konya kent kültürünün sanatla zenginleşmesinin amaçlandığı ifade edildi. 10 gün süren etkinliklere, Türkiye'den 25, Mısır, Yemen, Suudi Arabistan, Ürdün, Cezayir, Filistin, Irak, İran ve Kuveyt'ten 43 Arap sanatçı katıldı. Arap ve Türk sanatçıların organizasyon boyunca KTO Karatay Üniversitesi'nin galerisi için toplam 90 adet resim yaptığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber