SAMEK'te 48 branşta eğitim verilecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve özgün mimarisiyle dikkat çeken Karaman Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) merkezi binası açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkezde 48 branşta eğitim verilecek.

Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İbrahim Aktürk, SAMEK'in adeta birer sosyalleşme ve terapi merkezi olduğunu söyledi. Aktürk, ?SAMEK Eğitim Merkezlerinde genç yaşlı, kadın erkek toplumun her kesiminden vatandaşımız ilgi ve tercihleri doğrultusunda eğitim almaktadır. Güzel sanatlardan geleneksel sanatlara, el sanatlarından müzik ve dil eğitimlerine, sosyal-kültürel eğitimlerden bilgisayar eğitimlerine kadar toplam 48 branşta eğitimin verildiği SAMEK Merkezleri, sadece kurs merkezi değil, özellikle bazı vatandaşlarımız için, adeta birer sosyalleşme ve terapi merkezidir.? dedi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ise bakanlık bünyesinde yaygın eğitim konusunda çok önemli hizmetlerin hayata geçirildiğini dile getirdi. Sandıkçı, şunları söyledi: ?Bu yıl ve önümüzdeki yıl bu değişimi çok yakından fark edeceğiz. Burada temel felsefe, vatandaşlarımıza istediği eğitimi vermek. Yaygın eğitimde de vatandaşlarımızın talep ettikleri her türlü eğitimi onlara sağlamakla yükümlüyüz. İşte bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanlığımız diğer şehirlere de örneklik teşkil edecek şekilde, ortaklaşa çok önemli hizmetleri hayata geçirmiştir. Biz de bu konuda çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.?

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında, sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak kadınlara, gençlere yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. İşte bu hizmetlerin en güzel örneklerinden birisini de bugün açılışı yapılan SAMEK binası olduğunu vurgulayan Toçoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Yeni branşlar açıp, hizmet yelpazemizi genişletiyoruz. Bu yıl toplam 48 branş ve 13 ayrı merkezde SAMEK hizmeti vereceğiz. Ayrıca kısa bir süre içerisinde Maltepe ve Arifiye'de kurs merkezleri açacağız. Yeni bir tip proje olarak hazırladığımız ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz SAMEK binamızın benzerlerini şehrimizin farklı noktalarında da inşa edeceğiz. SAMEK aynı zamanda hayatın zorlukları karşısında dik bir şekilde durup, kendini güçlendirmek, hayata farklı bir pencereden de bakmak, kendini bilmek, gönlünü zenginleştirip, ruhunu dinlendirmek isteyenlere kucak açan sıcak bir yuvadır. SAMEK paylaşmanın, dostluğun, muhabbetin ve samimiyetin bir diğer adıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber