Terme Belediye Başkanı Yirmibeşoğlu: Suyumuza güveniyoruz

Samsun'un Terme ilçesinde geçen hafta salı gününden itibaren başlayan ve yaklaşık 3 bin 500 kişinin hastaneye başvurduğu ishal salgınının sebebi bulunamadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastaneye yapılan başvuruların fazla olmasından yola çıkanlar sebep olarak içme sularını gösterirken Terme Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu sularında bir sıkıntı olmadığını açıkladı.

Başkan Yirmibeşoğlu, konu ile alakalı düzenlediği basın toplantısında iddiaları reddetti. Salgının suya klor katılmaması sonucunda olduğu iddialarını reddeden Başkan Yirmibeşoğlu, "Suyumuzun sağlıklı olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

İlçe sağlık grup başkanlığında defalarca numune alındığını ve suyun her defasında temiz çıktığını söyleyen Yirmibeşoğlu, ayrıca geçen hafta pazartesi günü Samsun Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, analizler sonucu suyun temiz olduğu, fakat yine de halkın tedbir amaçlı suyu kaynatarak içmeleri yönünde duyuru yaptığını ifade etti.

Toplantıda söz alan belediye meclis üyeleri, "Halk sağlı merkezi her gün analiz için su alır, madem böyle bir durum vardı neden suyun kesilmesi yönünde halkı bilgilendirici anonslar yapmadı." diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber