Bursa'da hizmet sektöründe meslek edindirme kursu başladı

Sanayi sektörünün ardından hizmet sektöründe de meslek edindirme kursları başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje kapsamında pilot iller arasında yer alan Bursa'da, Necatibey Kız Meslek Lisesi'nde aşçı ve garson kursu başlatıldı.

?Beceri10? adı verilen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) töreninde konuşan BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Türkiye'nin önceki yıl mesleksizlikle mücadele için çok önemli bir proje başlattığını söyledi. ?Beceri 10' projesinde 5 yılda bir milyon kişiye iş kazandırılmasının hedeflendiğine dikkat çeken Parseker, şöyle konuştu:

?Proje kapsamında işsizlere 3 ay meslek eğitimi, 3 ay staj imkanı verilerek meslek sahibi olmaları sağlanıyor. Bu eğitim ve staj döneminde hem günlük haçlıkları veriliyor hem de SGK aidatları ödeniyor. Bu sürenin sonunda işsizlerimiz iş sahibi oluyor, işverenimiz de kendi ihtiyacı olan işi bilen elemanlara kavuşmuş oluyor. Kazan kazan formülü burada tam olarak işliyor.?

Projenin kapsamının bu yıl daha da genişlediğine dikkat çeken Parseker, ?Artık sanayinin yanı sıra hizmet ve tarım sektörünün de ihtiyacına yönelik kurslar açılabilecek. Muhasebe, dış ticaret elemanı, aşçı ve garson olmak için de kurslara gençlerimiz gidebilecek. TOBB'nin devlet ile birlikte başlattığı bu projenin ana arterlerinden biri de şükür ki Bursa.? diye ifade etti.

ASLAN: 77 BİN KİŞİ PROGRAMLARDAN YARARLANDI?

İŞKUR Bölge Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Aslan ise Türkiye'de vasıfsız işçi sorununun, en temel problemlerden biri olduğunu ifade etti. Bu sorunu çözmek için ortaya konan projelerden bir tanesinin de Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri projesi olduğunu hatırlatan Aslan, şunları dile getirdi: ?Amacımız, işverenlerin ihtiyacı olan nitelikli, mesleki konuda yetişmiş çalışanları işverenlere sunmak. 81 ilde başlayan ve şu an 210 pilot okulda yürütülen bir çalışma var. Halen 2011 yılından itibaren başlayan bu çalışmalarda yaklaşık 9 bin kurs ve program düzenlenmiş ve 77 bin kişi bu programlardan yararlanmış durumda.?

Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal da sistemin esaslı olduğunu belirterek, ?Nitelikli iş gücü çok önemli. Bizim Türkiyemizde bazı şeyler yapılıyor gibi görünüyor ama gerçeğini yapmak, daha iyisini yapmak, sürekli sorgulamak çok önemli. Burada hem BTSO'yu hem İŞKUR'u kutluyorum. Çok güzel bir çalışma yapmışlar.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber