Bakan Çelik'ten Kırşehire üniversite müjdesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2005 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kırşehirlilere üniversite müjdesi vererek, "Önümüzdeki dönem Kırşehir'de yani bu yasama döneminde güzel Kırşehirimizde Ahi Evran Üniversitesi'nin kurulması için biz yasa tasarısını hazırladık, parlementoda görüşülecek. Hayırlı olsun" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Dikmen Vadisi'nde Kırşehir Evi ile Kadın ve Gençlik Kültür Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada, hemşericiliğin anlam ve önemine dikkat çekerken, Kırşehirlilere, üniversite kurulması için tüm hazırlıkların bittiği müjdesini verdi. Çelik, hemşericiliğin sosyolojik bir gerçek olduğunu kaydederek, "Hemşericilik eğer başkalarına düşmanlığı içermiyorsa, bölücü unsurlar taşımıyorsa son derece masum ve güzel bir olgudur. Eğer Kırşehirlilerin Kırşehir'i sevmesi Nevşehirliler ile Kayserililere düşmanlık içermiyorsa, Kamanlıların Kamanlıları sevmesi bir bakıma bir başka ilçeye husumet beslemeyi birlikte getirmiyorsa bundan daha güzel bir dayanışma ve anlaşma, uzlaşma vasıtası olamaz. Kaman'da, Kırşehir'de Kırşehirli veya Kamanlı olmak çok fazla bir şey ifade etmeyebilir ancak, Ankara'da olunca yurt dışında olunca bu hemşericilik bağları insanların özellikle sıkıntılı ve kederli anlarda hayatta durabilmeleri için birbirlerine dayanmaları açısından son derece önemlidi" diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin önemini 'Taşlar bile kafa kafaya vererek, kubbeyi ayakta tutarlar' benzetmesi yapan Çelik, "Biz hiçbir zaman tek başımıza bir anlam ifade etmeyiz. Ancak güzellikleri paylaştığımız zaman, sıkıntı ve müsibat anında biribirimize teselli olduğumuz zaman, biribirimizin sevincini paylaştığımız zaman birlikte olduğumuz zaman işte hemşericilik o zaman bir anlam ifade ediyor" dedi.

Kırşehir'in bu zamana kadar bazı konularda ihmale uğradığını dile getiren Çelik, eğitimle ilgili proplemleri kendi iktidarlarında büyük bir çoğunluğunu çözdüklerini diğer sorunlarında giderileceği sözünü verdi. Çelik ayrıca, Kırşehirlilere 'Ahi Evran Üniversitesi' kurulmasıyla ilgili çalışmaların tamamlanıp yeni yasama yılında meclise gönderileceğini açıklayarak, "Uzun yıllardan beri Kırşehir'de sizin çocuklarınıza ve bu ülkenin çocuklarına hizmet eden fakülteleremiz var, yükseköğretim okullarımız var, yurtlarımız var. Orada ciddi bir kampüs var. Ama Kırşehirliler bir bütün olarak Kırşehir özlemi içerisindedirler. İşte buradan bir müjde vermek istiyorum. Önümüzdeki dönem Kırşehir'de yani bu yasama döneminde güzel Kırşehirimizde Ahi Evran Üniversitesi'nin kurulması için biz yasa tasarısını hazırladık, parlementoda görüşülecek. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber