Sözleşmeli Öğretmenler Askerlik Mağduru

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl, 2005/9345 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince 20.000 geçici sözleşmeli öğretmen görevlendirmesi yaptı. Ancak bu görevlendirmelerde, kadrolu öğretmen atamalarından farklı olarak erkek adaylarına askerlik tecil dönem sınırı getirilmiştir. İlgili Bakanlar Kurulu Kararı ve 2005/78 sayılı genelgesinde yer almayan bu sınırlama bir çok adayı mağdur etmiştir.

Haber Giriş : 19 Eylül 2005 00:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak, kadrolu öğretmen atamalarından farklı olarak bu yıl sözleşmeli öğretmen atamalarında askerlik şartının 2006 yılı Haziran ayı olarak istenmesi çok sayıda öğretmen adayını mağdur etti.

Daha önce sitemizde yayımlanan Star gazetesi kaynaklı haberde "askerlik dönemi" gibi kısıtlamalar yer almayacağı belirtilmişti.Star gazetesinin haberi öylesine ayrıntılı hazırlanmıştıki, bu haberin Bakanlık bürokratlarının bilgileri çerçevesinde hazırlandığı aşikardı.

Yine, MEB tarafından yayımlanan genelgede askerlikle ilgili olarak sadece "12. Askerliğini yapmış veya askerlik yükümlüsü olanlarda askerliğini erteletmiş durumda olmak," ifadesine yer verilmişti. Bu ifade, genel ifade olup, askerliğini erteleten tüm adaylara başvuru hakkı vermekteydi. Aynı genelgenin "Başvurularda İstenecek Belgeler"i gösterir bölümünde askerliğe ilişkin olarak (g) bendinde "Askerlik durumunu gösterir belge," denmiş olup ayrıca ek bir sınırlama getirilmemiştir.

Ancak, ne yazıkki Bakanlık kendi yayımladığı genelgeye uymamış ve askerlik tecillerine dönem sınırı koymuştur. Bakanlık il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği talimatta, askerliğini 2006 Haziran ayına kadar tecil etmeyenlerin atamalarının yapmamısını istemiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber