Elektrik bisiklet yayalara çarptı: 2 yaralı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında elektrikli bisiklet yolun karşısına geçmeye çalışan iki kişiye çarptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazada yaralanan yayalar ambulansla Çorlu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken elektrik bisiklet sürücüsü aracıyla birlikte kayıplara karıştı.

Edinilen bilgilere göre kaza Şeyhsinan Mahallesi Ziya Bey Caddesi Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu`nun önünde meydana geldi. Cadde üzerinde yolun karşısına geçmeye çalışan Kamile Ç. (60) ve Fatma G. (27) Atatürk Bulvarı yönünden Güney Caddesi yönüne giden ve sürücüsü tespit edilemeyen elektrikli bisikletin çarpması sonucu yaralandılar.

Çevrede bulunan diğer vatandaşların 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istemesi ile olay yerine ulaşan sağlık ekiplerince ilk tedavileri ambulansta yapılan yaralılar daha sonra Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılarak tedavi altına alındılar. Kazaya sebebiyet veren elektrik bisiklet sürücüsünün ise aracıyla birlikte kaza yerini terk ederek kayıplara karıştığı bildirildi.

Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu`nun bulunduğu yerde meydana gelen kazanın olası kazalara dikkat çekmesi açısından örnek olabileceğini belirten öğrenci velileri de araç sürücülerinden duyarlı hareket etmelerini istediler. Öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bölge olan Ziyabey Caddesi ile Güney Caddesinde trafik denetimlerinin sıklaştırılmasını da isteyen veliler daha başka kazalar yaşanmaması için tedbir alınması gerektiğini kaydettiler.

Elektrikli bisikletlerin sessiz bir şekilde ilerlemeleri nedeniyle yayalar için her zaman tehdit oluşturduğunu kaydeden vatandaşlar: ?Elektrikli bisikletler motosikletlere göre daha tehlikeli çünkü sessiz çalışıyor ve sessiz bir şekilde ilerliyor. Yayalar biraz dalgın olunca elektrikli bisikletin geldiğini fark etmiyorlar. Bu da kazaları beraberinde getiriyor? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber