Eğitim Bilimleri Araştırmaları Sempozyumu Sinop'ta düzenlendi

Uluslararası Türk Kültür Coğrafyasında Eğitim Bilimleri Araştırmaları Sempozyumu, Eğitim Bilimleri Araştırmaları Derneği ve Sinop Üniversitesi işbirliği ile 1-3 Ekim 2012 tarihinde Sinop'ta düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelenekselleşmesi düşünülen sempozyumun bu yılki teması ?İlk Çağlardan Günümüze Türk Kültür Coğrafyasında Eğitim Bilimlerinde Gelişmeler? olarak belirlendi. Türk kültür coğrafyasında Türklerin eğitimine yönelik tarihsel süreç, mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alınması yoluyla Türklerin eğitim hayatına ilişkin konuların akademik ortamda tartışılacağı sempozyum, bu isim ile düzenlenecek ilk sempozyum olma özelliğine sahip.

Eğitim Bilimleri Araştırmaları Derneği Başkanı Doç. Dr. Kemalettin Kuzucu, geleneksel hale getirmek istedikleri Uluslararası Türk Kültür Coğrafyasında Eğitim Bilimleri Araştırmaları Sempozyumu'nu yine Sinop Üniversitesi'nin himayesinde olmak üzere, 2013 yılında Bosna-Hersek'te,2014 yılında ise ilimizin karşı kıyısı olan Kırım'da yapmayı planladıklarını belirtti.

Programın devamında, ?Türk Kültür Coğrafyasında Dilde-Fikirde-İşte Birlik? konulu sempozyumun ilk panelde, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karadağ'ın moderatörlüğünde yapıldı. Panelde; Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Türk Dünyası Sosyologlar Birliği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ebulfez Süleymanlı ve eski TİKA Başkanı Dr. Öner Kabasakal sunumlarını gerçekleştirdi.

Sempozyum için 50 farklı üniversiteden bilim kurulu ve 16 ülkeden danışma kurulu oluşturulmasının yanı sıra 30 ülke öğrenci temsilcisinden de Öğrenci Temsilciler Kurulu hazırlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber