CHP'li Köprülü, Bakan Dinçer'e öğretmenevlerini sordu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, verdiği soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e zarar eden öğretmenevlerinin kapatılması durumunu sordu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, TBMM'ye Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Milletvekili Köprülü verdiği önergede zarar eden öğretmenevlerinin durumunu sordu.

Kamuoyunda zarar ettiği gerekçesi ile kapatılan öğretmen evlerinin 60'ı bulduğunu Milletvekili Köprülü, ?Son günlerde kamuoyu gündeminde bazı öğretmenevlerinin yeterince karlı olmadığı, zarar ettiği ve kapasitesinin altında çalıştığı gerekçesiyle kapatıldığı ve kapatılacağı yönünde haberler yer almaktadır. Hatta kapatılan öğretmenevlerinin sayısının 60'ı bulduğu da söylenmektedir. Bu doğrultuda; Tekirdağ ilimizde hizmet veren Saray, Hayrabolu, Muratlı öğretmenevlerinin de zarar ettiği gerekçesiyle kapatılacağı belirtilmektedir.? dedi.

Öğretmenevlerinin kapatılmasının sosyal devlet ilkesine aykırı bir durum olduğunu kaydeden Köprülü, ?Bu kuruluşların kapatılması için ancak bu ihtiyaçların ortadan kalkması gerekmektedir. Öğretmenlerin bu ihtiyaçları giderilmeden öğretmenevlerini kapatmak, bu ihtiyaçlara kulak tıkamak ve görmezden gelmek anlamına gelir ki bu tutum sosyal devlet ilkesine aykırı bir durumdur. Tüm bu nedenlerle başta Saray, Hayrabolu, Muratlı ilçemiz olmak üzere Türkiye genelinde diğer il ve ilçelerde kapatılması kararı alınan bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli; zor şartlar altında eğitim öğretim hizmeti yürüten öğretmenlerimizin kazanılmış haklarını ellerinden almak yerine onların yaşam standartlarını yükseltecek kararlar alınmalıdır.? dedi.

Köprülü, Bakan Dinçer'in cevaplaması için ?Bakanlığınız tarafından yayınlanan genelge ile başta Tekirdağ ilimiz ve ilçelerinde olmak üzere Türkiye genelinde şimdiye kadar kapatılan ve kapatılması düşünülen öğretmenevleri hangileridir? Bunların kapatılma gerekçeleri nelerdir? Başta Öğretmenlerimiz olmak üzere kamunun büyük oranda yararlandığı, konaklama, yeme-içme, dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş olan Öğretmenevlerinin bu ihtiyaçlar ortada iken henüz başka bir çözüm bulmadan kapatılmasını doğru buluyor musunuz?? sorularını yöneltti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber