Tıp fakültesini kazanan engelli öğrenciye ödül

Tokat'ın Turhal ilçesinde tıp fakültesini kazanan engelli öğrenciyi Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen diz üstü bilgisayar ile ödüllendirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ın Turhal ilçesinde tıp fakültesini kazanan engelli öğrenciyi Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen diz üstü bilgisayar ile ödüllendirdi.

Turhal Yeşilırmak Anadolu Lisesi'nde eğitimini tekerlekli sandalye üzerinde tamamlayarak mezun olan engelli öğrenci Sare Aydın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Tıp Fakültesi'ni kazandı. Başarılı öğrenci ve ailesini makamında kabul eden Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, bu azmin tüm öğrencilere örnek olmasını temenni etti. Başkan Gözen, Aydın'ın engelli olmasının hiçbir şeyi engellemediğini herkese ispatlamış olduğunu ifade ederek, "Ben inanıyorum ki Sare okuduğu sürece istediği alanda da istediği dalda da hizmet verecek kapasitiye sahip. İnşallah memleketimiz ve milletimiz için tıp alanında adından başarı ile söz edilecek bir uzman olmasını hatta bilim adamı olmasını diliyorum. Kendisine vermiş olduğumuzu dizüstü bilgisayar aslında başarısının karşılığı değil ama bu başarının ödüllendirilmesi gerektiği kanaatindeydim. Bu başarı ilçemizdeki eğitim kalitesinin yükseldiğinin kanıtıdır" dedi.

Bedensel Engelli Öğrenci Sare Aydın ise ilk tercihi olan tıp fakültesini kazanmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Öncelikle okulumda yükselebildiğim yere kadar okumak istiyorum. Bu başarımda ailem ve öğretmenlerimin rolü çok büyük. Bu başarı sadece benim değil onların başarısı. Üniversite sınavlarına hazırlanan arkadaşlarıma da önerim düzenli bir şekilde hedefe odaklı çalışsınlar ve başaracaklarına inansınlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Gözen Sare Aydın'a dizüstü bilgisayar hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber