Kullanılamayan tarım arazisi turizme kazandırılacak

Muğla Valisi Fatih Şahin, Dalaman ilçesinde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) ait 34 bin 381 dekarlık alanın tarım yapılamayan 2 bin 787 dekarlık kısmını turizme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Şahin, Muğla Valiliği 75. Yıl Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, kentte turizmi 12 aya yayma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dalaman'da tarım yapılmayan TİGEM arazilerinin değerlendirilmesi konusunda çalışma başlattıklarını belirten Şahin, gerekli kurullardan izinlerin alındığında bu alanların turizme kazandırılacağını ifade etti.

TİGEM arazisinin çok geniş bir alanı kapsadığına işaret eden Şahin, "34 bin 381 dekarlık TİGEM arazisinin, tarım yapılamayan 2 bin 787 dekarlık kısmını turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Sarıgerme'de oluşturulan yapılaşmanın bir eş değerinin TİGEM arazisinde yapıldığını düşünürseniz, havalimanının orada olması ve çok büyük bir yat limanının oraya yapılmasıyla Dalaman'da ayrı bir turizm destinasyonu oluşacak" dedi.

Turizme kazandırılması planlanan alanın makilik ve sazlık olduğuna işaret eden Şahin, bölgenin turizm alanı olarak ilan edildiği takdirde 10 bin yataklı bir otel yapımının gerçekleşebileceğini bildirdi.

Muğla'ya eylül ayı itibariyle 2 milyon 825 yabancı turistin geldiğine işaret eden Şahin, Dalaman'daki TİGEM arazilerinin turizme kazandırılmasıyla, turizmi çeşitlendirme çalışmalarına bir yenisi daha ekleneceğini ifade etti.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hatice Özdemir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber