Engelli genç, teskeresine 10 ay kala terhis edildi

Yüzde 70 zihinsel engelli Ufuk Çelebi, askere alındı. Giresun'un Piraziz ilçesinin Şerefli Köyü'nden yaşayan Çelebi, teskeresine 10 ay kala terhis edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Piraziz'de Çelebi ailesinin yüzde 70 zihinsel engelli raporu bulunan Ufuk Çelebi, acemi birliğinin ardından dağıtıma gittiği Çanakkalede'ki birliğinden terhis edildi.

Daha önce 'askerliğe elverişli değildir' raporuna rağmen askere alınan Ufuk Çelebi, Erzincan'da acemi birliğini tamamlamasının ardından dağıtım yapılarak Çanakkale Piyade Topçu Birliği'ne gönderilmişti.

Acemi birliğindeyken dahi oğlunun komutanları tarafından aranarak, engelli oğluna askerdeyken refakat etmek zorunda kaldığını belirten baba Mehmet Çelebi, usta birliğinde de olsa yanlışlığın giderilmesine sevindiğini söyledi. Baba Çelebi "1990 doğumlu oğlum zihinsel engelli diye daha önceden askerliği üç defa red edildi. Ancak yine gelip sonunda askere aldılar. Oğlum ilk defa askere çağrılmasıyla Giresun Askerilik Şubesi'ne gittim ve raporu gösterdim. Bunun üzerine oğlumuzun 'zihinsel engelli askerlik yapması mümkün değil" diye rapor hazırlanmış. Böylece konu o aşamada kapandı. Aradan 2 yıl geçti. Ancak 2012 yılının Temmuz ayı celbi geldiğinde Ufuk'u tekrar askere çağırdılar. Bir kez daha askerlik şubesine giderek durumu anlattım. Fakat kendisine, 'Oğlunuz 59'uncu Topçu Eğitim Tugayı'na teslim olarak askerliğini yapacak' dediklerinde ne yapacağını şaşırdım.

Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nden 'bakımı ve vasi tayini gerekir' yazan yüzde 70 zihinsel engelli raporu bulunan oğlumu götürerek birliğine teslim ettim. Aradan bir hafta geçmeden birliğinden bizi arayarak 'Gelin oğlunuza sahip çıkın' dediler. Bunun üzerine çaresiz oğlumun askerlik yaptığı birliğe gittim. Burada oğlumuzun durumunu bir kez daha anlattım. Bizi Erzurum Askeri Hastanesi'ne sevk ettiler, oradan da Ankara GATA'ya gönderdiler ve oradan verilen raporda ise 'askerliğe elverişlidir' yazan raporu verdi. Raporla birlikte mecburen tekrar birliğine teslim ettim. Bende oğluma refakat etmek zorunda kaldım" dedi.

Acemi birliğinin tamamlayan oğlunun usta birliğinde engelli olduğunun tespit edildiğini kaydeden baba Çelebi "Oğluma refakat ederek acemi birliği tamamlandı. Ardından Çanakkale'ye dağıtım oldu. Burada da yaklaşım bir aylık vatani görevinin ardından yapılan yeni bir raporla askerliğe elverişli değildir denilerek geri gönderildi. Oğlum 4 aylık vatani görevini yerine getirdi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber