Samuraylar Adana'da buluştu

Bir savunma sanatı olarak öne çıkan ?Aikido', Adana'da samurayları buluşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyaca ünlü Aikido eğitmeni Masanobu Kuribayashi, Akyurt Aikido ve İaido okullarında düzenlenen özel bir eğitime katıldı. Kuribayashi'ye Yusuf Akyurt ve Aykan Turhan da eşlik etti.

Japonya'dan Türkiye'ye kadar uzanan samuray tekniklerinin bir parçası olan spor dalı Aikido yaşam biçimine dönüştü. Akyurt Aikido ve İaido okulları tarafından düzenlenen Aikido ve İaido seminerine dünyaca ünlü Japon Aikido Uzmanı Shihan Masano buKuribayashi ve İstanbul'dan gelen Sensei 5. dan Yusuf Akyurt ve Aikido'nun Adana'daki önemli temsilcilerinden 1. dan Aykan Turhan da katıldı. 20 kişilik bir sporcuya önce teknik bilgiler verilirken daha sonra bu bilgiler pratikte uygulandı.

Yaklaşık 30 yıldan bu yana Aikido ve İaido eğitmenliği yaptığına dikkat çeken Masanobu Kuribayashi, savunma sporu olarak öne çıkan Aikido ve İaido'ya Türkiye'de gösterilen ilginin, kendilerini memnun ettiğini vurguladı. Kuribayashi, ?Türkiye'de Aikido sporuna büyük bir ilgi var. Hatta bir çok ülkeye göre Türkiye bu yönde ilk sıralarda yer alıyor. Bu ilgi biz eğitmenleri de memnun ediyor.? dedi.

Aikido'yu diğer savunma sporlarından ayıran belirgin özellikleri olduğunu anlatan Kuribayashi, açıklamasını da şöyle sürdürdü; ?Aikido diğer uzak doğu sporlarına göre daha özellikli. Çünkü insanın kendi enerjisini kullanmasıyla alakalı. Fiziksel güce dayanmadan bedensel enerji isteyen bir spor Aikido ve bu spor aynı zamanda da kişinin kendisini savunmasının çok daha ötesinde bir sanattır.?

Türk sporcuların önümüzdeki süreçte Aikido ve İaido'da çok daha iyi bir yere geleceğine inandığını dile getiren Masanobu Kuribayashi, savunmanın insanoğlunun bir enerjisi olduğunu, eğitimlerde de sporcuların içten davranmalarını tavsiye etti.

Japonya'nın Kanagawa Üniversitesi Aikido Kulübü'nde görev aldığını ve ilk eğitimine de Meksika'da başladığını anlatan Kuribayashi, sporcularına da tamamen doğal ortamda ders verdiğini belirtti.

Kuribayashi, derslere önce konuşarak başladığını ve çok yavaş ilerleyip, kısa sürede sporcuların çok yol kat ettiğinin altını çizdi. Japon eğitmen, bu şekilde sporcuların daha verimli ve rahat bir ortamda sıkılmadan Aikido'yu öğrendiklerini ve dan atladıklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber