Bekar özel sektör yöneticisi ve bürokratlar Artı Hayat adlı kulüp kurdu

Haber Giriş : 19 Eylül 2005 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir grup bekar özel sektör yöneticisi ve bürokrat Ankara'da Artı Hayat adlı bir kulüp kurdu. Kulüpten Serkan Opak, "30 yaşını geçmiş evlilik, nişanlılık, uzun süreli birliktelik gibi meşru kabul edilecek ilişkisi olmayan bekarlar toplumun zencisidir. Biz hastalıklı gibi 'Aaa bekar kalmış, mutlaka problemi var' bakış açısından kurtulmak isteyenleriz" diyor

Ankara'nın sıkıcı atmosferinden bir an olsun kurtulmak isteyen bir grup bekar bürokrat ve özel sektör yöneticisi yoğun iş temposundan arta kalan zamanlarını daha renkli geçirmek amacıyla bir süre önce Artı Hayat adlı bir kulüp kurdu. Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Danıştay, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi 55 farklı kurum ve 65 farklı meslekten 345 üyesi bulunan Artı Hayat Kulübü Türkiye'de bir ilk.
Artı Hayat'ın kurucularından, Milli Piyango İdaresi müfettişi Serkan Opak kulüple ilgili sorularımızı yanıtladı.

Böyle bir kulübe neden ihtiyaç duydunuz? Amacınız nedir?
Özellikle Ankara'da iş yaşamının ciddi ve formel ilişki tarzı özel yaşamı tamamen kaplamış durumda. Küreselleşme ve kentleşme sürecinde, bireyselleşme, yabancılaşma ve yalnızlaşma insanların hayatına yansıyor. Maddiyat soslu bu durumun en fazla etkilediği kesim de kentlerdeki eğitimli insanlar. Artı Hayat işte bu sürece bir arkadaşlık topluluğunun başkaldırısıdır.

Neden Artı Hayat? Adınız bir sigorta şirketi gibi algılanıyor.
İnsan hayatına bir artı koymak istiyoruz. Mutluluğun sigortasıyız.

Her isteyen kulübünüze üye olabiliyor mu?
Hayır. Üniversite mezunu, 25-45 yaş grubundan, iş sahibi, bekar ve grubun bir üyeden referanslı olmak gibi beş şartımız var. Özellikle referanslı olmak çok önemli. Para kazanma amaçlı bir organizasyon değiliz. Üyelik ücreti gibi paraya ilişkin bir kriterimiz de yok.

"Çöpçatan kulübü değiliz"
Neden bekar olmak şartını koydunuz? Çöpçatanlık mı yapıyorsunuz?
Herkes böyle düşünüyor ama, kesinlikle çöpçatanlık kulübü değiliz. Bu işi yapan ticari şirketler, internet ortamında kulüpler var. Bizim bir felsefemiz var. Belli yaşa ve kariyere ulaşan bekar insanlar en çok yabancılaşmayı yaşayanlardır. Tüm zamanını kariyerine adamış insanlar, hayatın eğlenceli anlamına uzak, yabancıdır. Bu açıdan toplumun zencileriyiz. 30 yaşını geçmiş evlilik, nişanlılık, uzun süreli birliktelik gibi meşru kabul edilecek ilişkisi olmayan bekarlar toplumun zencisidir. Geleneksel kültürden ayrık, hastalıklı gibi "Aaa bekar kalmış, mutlaka problemi var" bakış açısından kurtulmak isteyenleriz. Bekarlığın seçilebilir bir durum olduğunu kimse düşünemiyor. Bir araya gelince birbirimizin psikoloğu da oluyor, dertlerimizi paylaşıyoruz. Dostluk temelinde karşılıksız aidiyet yeterli gerekçe bizce.

"Senegal'de yaşayan üyemiz bile var"
Evlilerin hali ne olacak?
Evliler için bir araya gelmek zor ama onlar için de çalışma başlattık. Bazı evli arkadaşlarımız, nasıl bir sistemin oluşturulması gerektiği konusunda proje çalışması yapıyor.

Diplomat, hakim gibi üyeleriniz olduğunu duyduk. Kimler üye? Katılmak için Ankara'da mı olmak gerekiyor?
Kamu ve özel sektördeki yönetici kademesi ağırlıkta. Denetçiler, hukukçular, doktorlar, hakimler, diplomatlar, gazeteciler gibi 65 farklı meslekten insan var. Aynı kurumdan müdür ve memuru var. Ancak burada kimlikler sıfırlanıyor. Tanıştırılırken sadece isimler kullanılıyor. Herkes kendini kişiliğini bir daha ispat etmek durumunda kalıyor. Üyelerimizin yüzde 80'i Ankara'dan. İstanbul, Adana'dan da var. ABD, İsviçre, Fransa hatta Senegal'den de üyemiz var. Tatile gelince bizimle oluyorlar.

Maskeli balolar, havuz partileri düzenliyorlar

Aktiviteleriniz neler?
Gece-gündüz birçok aktivitemiz var. Barda eğlence, ev, havuz partileri ve maskeli balo... Müzik eşliğinde akşam yemekleri, hafta sonu kahvaltıları, piknik, tarihi-turistik yerlere geziler, gemi seyahati, hafta sonu tatilleri, grup halinde dans, dalgıçlık, sivil havacılık kurslarına katılım, bowling, futbol turnuvaları, sinema, tiyatro, konserler, şiir dinletileri ve kariyer sahibi kişilerden seminerler, entelektüel sohbetler...

Kulübü farklı aygılayıp uyumsuzluk gösterenler oldu mu?
Böyle düşünenler olabilir ama eğitimli kesim olduğu için kendiliğinden eleniyorlar. Zaten biz hemen üyelikten çıkarırız. Böyle bir şeyi çok şükür yaşamadık.

Peki nasıl haberleşiyorsunuz?
İnternet üzerinden tabii. Her üyemize ait tüm bilgiler gizli olarak kayıt ediliyor. İnternet sitemiz de var.

milliyet/pazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber