Fatura ödeme merkezinde aldıkları paraları kurumlara aktarmamışlar

Bursa'da, 'fatura ödeme merkezi' adı altında açtıkları ofiste vatandaşlardan aldıkları elektrik, doğalgaz ve telefon fatura bedellerini ilgili kurumlara aktarmadıkları iddia edilen ağabey ve kardeşi yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevkedilen zanlıların, yaklaşık 100 kişiden fatura bedeli aldıkları ileri sürüldü.

İddiaya göre, Osmangazi ilçesi Gaziakdemir Mahallesi'ndeki fatura ödeme merkezine elektrik, doğalgaz ve telefon faturalarını yatıran bir vatandaş, faturanın ilgili kuruma ödenmediğini öğrendi. Hakkını aramak için merkeze giden vatandaş, ödeme merkezinin kapandığını gördü. Beşevler Mahallesi'nde aynı kişilerin fatura ödeme erkezi açtıklarını gören vatandaş, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla Veysel K. ile kardeşi Yüksel K.'ı gözaltına aldı.

Yapılan incelemede, iki zanlının, 21 kişiden aldıkları fatura bedellerini Bursagaz, UEDAŞ ve Türk Telekom'a ödemedikleri ortaya çıktı. Ağabey ve kardeş olan zanlıların kurdukları ödeme merkezinin kurumlarla anlaşması olmadığı ortaya çıktı. Zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından, 'Güveni kötüye kullanmak suretiyle dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevkedildi.

Polise ifade veren zanlılardan Veysel K., ?Benim merkezle ilişkim yok. İş yeri kardeşimin üzerine. Sadece onun borçlarını öemek için geldim.? dediği öğrenildi. Zanlıların 21 kişiden 40 bin liraya yakın para aldıkları ileri sürüldü. Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olaydaki mağdur sayısının 100'ü bulmasının beklendiğini açıkladı. Yetkililer, vatandaşların fatura öeme merkezlerine para yatırırken ilgili kurumlarla anlaşmalarının olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber