Bursa'daki tefeci çetesine yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından, tefecilik yaptığı belirlenen çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zanlıların, köylülere verdikleri para karşılığında arsa ve ev tapuları aldıkları ve kendilerine tapu vermeyen köylüleri kaçırarak darp ettikleri ileri sürüldü.

Bazı kişilerin, tefecilik faaliyetleri içerisinde köylülere verdikleri para karşılığı arsa ve ev tapularına el koydukları yönündeki bilgi üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, operasyon için harekete geçti. Yapılan incelemede tefecilik çetesinin bir vatandaşı kaçırarak iki gün darp ederek, hürriyetinden yoksun bıraktıkları tespit edildi. Çetenin arsa ve ev tapularını aldıkları vatandaşlara para vermedikleri ortaya çıktı.

Zanlıların yakalanması için düzenlenen operasyonda çete lideri olduğu ileri sürülen Muhammet S. (58), kardeşi İdris S. (48) ile Daimi Y. (50), Süleyman Ç. (45), Ali H.T. (49), Mehmet A. (63), İsmail K. (56) ve Ahmet T. (41) ve ismi açıklanmayan 3 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 3'ü ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, emniyette sorgulamaları tamamlanan 8 zanlı ?Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, örgüt kapsamında haksız çıkar sağlamak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak ve ölümle tehdit' iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Operasyonda 2 adet ruhsatsız tabanca ile 30 adet mermi, 90 adet tapu ele geçirildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne 15 mağdur vatandaşın konuyla ilgili müracaatta bulunduğu belirtildi. Zanlıların polise verdikleri ifadelerinde ?Biz parasını verip tapu aldık? diyerek suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber