Narkotik polisinden sokak satıcılarına darbe

İzmir Narkotik Polisi, Diyarbakır'dan kente getirdikleri esrarı piyasaya sürmek isteyen 5 kişiyi 8 kilogram esrarla yakaladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Diyarbakır'dan kente uyuşturucu sevkiyatı yapan şebekeye yönelik geçtiğimiz ay operasyon düzenledi. 4 kilogram esrarla yakalanan 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Aynı şebekenin diğer üyelerinin yeniden esrar sevkiyatı yapacağını belirleyen polis, takip başlattı. Diyarbakır'da aldığı esrarı şoförlük yapan kurye Ş.A'ya (37) verip otobüsle İzmir'e gönderen M.H. (34) kendisi de bir sonraki otobüse binerek yola çıktı. Operasyon düzenleyen polis, kurye Ş.A'nın içinde olduğu otobüsü Bornova girişinde durdurarak valizinde arama yaptı. Aramada 8 kilogram esrar ele geçirildi. Şebeke lideri M.H. de İzmir'e gelirken Konya'da gözaltına alındı. M.H. ile bağlantılı olduğu belirlenen esrarı temin eden, sokakta satışını sağlayan S.Z. (25), U.E. (21) ve F.T. (25) de gözaltına alındı. 5 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

BU YILIN İLK 9 AYINDA 2 TON 800 KİLOGRAM ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

İzmir'de Narkotik Polisi'nin bu yılın ilk 9 ayında düzenlediği yaklaşık 300 uyuşturucu operasyonunda 2 ton 800 kilogram esrar ele geçirdiği belirtildi. Geçen yıl yakalanan toplam esrar miktarı olan 1 ton 650 kilogramı 9 ayda ikiye katlayan polis, bu yılın 9 ayında 500'ü aşkın kişiyi de gözaltına aldı. Emniyet yetkilileri, bu sayede 2 milyon 800 bin kişinin zehir tacirleri tarafından zehirlenmesinin önüne geçildiğini belirtti. Yetkililer, büyük şebekelerin yanı sıra "meşe" olarak adlandırılan 1 gram esrar satan sokak tacirlerine yönelik de çalışmalarının sürdüğünü, 1 kişinin bile zehirlenmesine göz yummayacaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber