Şiddet uygulayanların teknik takibi ŞONİM ile daha kolay

Türkiye'de ilk kez uygulanacak olan elektronik buton ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Bursa'da uygulamaya giriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eşine şiddet uygulayan ve evden uzaklaştırma cezası alan eşlerin teknik takibini gerçekleştirecek olan sistem ve kadına yönelik şiddeti önleme merkezleri olarak tanımlanan ŞÖNİM'in ilk uygulaması, önümüzdeki günlerde Bursa'dan başlıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla yapılacak olan ŞÖNİM açılışı ve elektronik buton lansman öncesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, Bursa'da bir dizi incelemelerde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul ile birlikte konunun tarafları olan Bursa Barosu, sivil toplum örgütleri, halk eğitim merkezleri ve ŞÖNİM çalışanlarıyla bilgilendirme toplantısı yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, uygulamaya girecek elektronik buton yöntemiyle teknik takiplerin yapılacağını ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde önemli bir adım atılacağını vurguladı. Genel Müdür Gevrek, ?Sayın müsteşarımızın başkanlığında, ekim ayının 15'inde teknik takibe geçiş aşamasında asıl karar verici olan ile mahkemesi, hakimleri, cumhuriyet savcıları, emniyet müdürleri, jandarma komutanları ile birlikte üst düzey bilgilendirme toplantısı yapılacak. Ve sistem bir an önce uygulamaya girecek.? dedi.

Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret ederek, Bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Müdür Gevrek, ardından Bursa'dan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber