Öğrenciler küçük gezgin ile İnegöl'ü tanıyacak

Foto Belgesel tadında bir kitap hazırlayan İnegöl Belediyesi, ilçenin tarihini, ekonomisini, turizm ve ticaretiyle sosyal yaşamını bir kitap ile öğrencilere yakından tanıtacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Foto Belgesel tadında bir kitap hazırlayan İnegöl Belediyesi, ilçenin tarihini, ekonomisini, turizm ve ticaretiyle sosyal yaşamını bir kitap ile öğrencilere yakından tanıtacak. Eğitime verdikleri önemi yapılan proje ve desteklerle gösterdiklerinin altını çizen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğrenciler bu kitabı okurken, Türkiye'nin ilk ilçe kent müzesini, İnegöl mobilyasını ve köftesini, kaplıcalarını da öğreneceklerini söyledi.

Foto Belgesel tadında bir kitap hazırlayan İnegöl Belediyesi, ilçedeki ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerini dağıtılmak üzere toplamda 7 bin adet bastırılan Küçük Gezgin İnegöl'de kitabının dağıtımına Ticaret Sanayi Odası İlköğretim Okulundan başladı. Eğitime verdikleri önemi yapılan proje ve desteklerle gösterdiklerini ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı başlangıcında, şehir merkezindeki 57 ilk ve ortaokulda 2000 ihtiyaçlı öğrenciye 'Kitap Devletten, Defter Belediyeden' sloganıyla kırtasiye seti desteğinde bulunduk. Şimdi ise ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerine yönelik Küçük Gezgin İnegöl'de adlı kitaplarını dağıtıyoruz. Kitap, Türkiye Gazetesi gibi birçok ulusal gazete de yazar ve karikatürist olarak görev yapmış Bahattin Atak tarafından hazırlandı. Kitabımızda, Küçük Gezgin, babası tarafından İnegöl'ün özel ve güzel yerleri gezdirilip anlatılmaktadır. Yani Marka Kent İnegöl'ü tanıtmaktadır. Öğrenciler bu kitabı okurken, Türkiye'nin ilk ilçe kent müzesini, İnegöl mobilyasını ve köftesini, kaplıcalarını, kent meydanını, çarşısını, alışveriş merkezlerini tanımış ve öğrenmiş olacaklar" dedi.

İlçe merkezindeki diğer okullara da dağıtımın en kısa sürede sağlanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber