Akçakale'de hırsızlık olaylarına karşı geniş çaplı güvenlik

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde meydana gelen hırsızlık olaylarına karşı geniş çaplı güvenlik önlemi alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık bir aydır Akçakale ilçesinin sıfır noktasında bulunan Tellebyat Sınır Kapısı'nın muhaliflerin eline geçmesinin ardından sınır kapısında giriş çıkışlar önlemsiz başlamıştı. Yaşanan olaylar doğrultusunda Akçakale ilçesinde bir aydır hırsızlık olayları kamuoyuna ve dünyaya yansırken, şikayetlerini defalarca dile getiren Akçakale halkı, bugün itibariyle derin nefes aldı. Şanlıurfa Valiliği tarafından İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı aralarında sivil polislerin de bulunduğu yaklaşık 200 polis ilçeye sevk edildi.

Öğle saatlerinde ilçeye gelen ekipler mahallelerde geniş önlem alarak güvenlik seviyesini üst düzeye çıkardı. Kapı kapı dolaşan polis ekipleri vatandaşlara önce geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra olası bir olumsuzluk ve hırsızlık olayına ilişkin 155 polis hattını aramalarını söyledi. Ekipler daha sonra mahallelerde gezerek vatandaşlarla görüşüp sıkıntılarını dinledi.

İLÇEDE GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Akçakale'ye sığınan Suriyeli sayısı artınca, ilçede güvenlik zaafiyeti oluşmuş, hırsızlık olayları artmıştı. Yaşanan olayların ardından polis ekipleri ilçeye giriş-çıkış noktası kurarak araç ve yayalar üzerinde uygulama başlattı.

İlçeye bağlı bulunan giriş-çıkış güzergahında polis ekipleri araçları ve yayaları dikkatli bir şekilde incelerken, kimlik kontrolü yapan ekipler daha sonra araçlarda sıkı arma gerçekleştirdi. Araçların bagajlarında da arama yapan polisler, her durumu gözardı etmeden değerlendirdi. Uygulama noktasından memnun kalan Akçakale halkı, polis ekiplerine bu duyarlı çalışmalarından ötürü teşekkür ettiler.

SINIR GÜZERGAHI MEHMETÇİK KONTROLÜNDE

Tellebyat Sınır Kapısı'nın muhalifler tarafından Esad güçlerinden alınmasının ardından giriş-çıkışlar kontrolsüz olarak yapılmış, yapılan giriş-çıkışlar basına yansımıştı. Bunun üzerine harekete geçen Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı erler, sınır güzergahında ve sınır kapısının sıfır noktasında çelik yeleklerle önlem almaya başladı. Sığınmacılar jandarma kontrolü atında Türkiye üzerinden Akçakale ilçesi sığınmacı kampına yerleştirilirken, sınır kapısı da Akçakale Belediyesi tarafından temizlendi.

Öte yandan, iddiaya göre güvenlik önlemi altında sınır kapısının tekrardan faaliyete gireceği, fakat giriş-çıkışların olamayacağı öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber