Bakan Şahin: Makamlar enaniyetin, hırsın, nefsin yükseldiği yerler değil

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLHAN ÇULHA, İLKAY GÖÇMEN

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, makamların millete hizmet etme yeri olduğunu söyleyerek, "Büyüdükçe de hizmet etme alanı genişliyor. Yoksa bu makamlar enaniyetin, hırsın, nefsin yükseldiği makamlar değil. Bizim aldığımız ahlak ve terbiye size daha çok hizmet edebilme alanını genişletiyor." dedi.

Bakan Şahin, Grand Otel'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle istişare toplantısına katıldı. Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Şahin, "Bir ülkenin demokratik derinliği, olgunluğu o ülkedeki sivil toplum kuruluşlarının hem nicelik hem nitelik bakımından gücüne bağlı. Bunu artık bütün dünya kabul ediyor. Bir şehrin gelişimi de her bakımından etkin ve yetkin olması da oradaki sivil toplum ayağının gücüne bağlı." ifadelerini kullandı.

Büyük devletlerin büyük hedefleri ve ufukları olduğuna dikkat çekerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2071 hedefine değindi. Konuşmasında Gaziantep'e de vurgu yapan Şahin, "Bu şehir şehirlerden bir şehir değil. Hem bu bölgenin, bu ülkenin yüz akı, aynası, kapısı. Hakikaten bu şehirden çıktığım zaman Gaziantep'in milletvekiliyim, bakanıyım dediğim zaman bana nasıl baktıklarını görüyorum. Bunu birlikte başardık. Gıptayla, imrenerek hep 'Gaziantep farklı' diye başlıyorlar. İşte geçen gün sanayi odamız ihracat değerlerini açıkladı. Türkiye ne kadar büyüyorsa Gaziantep ondan daha fazla büyüyor. Büyüyebilmeyi başarıyor. Tabi büyümek beraberinde yeni sorunları getiriyor. Çok daha farklı sorunlarla karşı karşıyayız. Bu sorunlar olacak, biz de onun için buradayız. İnsanoğlu, sorunları çözme kapasitesini geliştirerek yoluna devam ettiği sürece sorunları arkamızda bırakacağız. Enerjimizle, gücümüzle, birbirimize vereceğimiz destekle 'Şehrim, ülkem için, çocuklarım, torunlarım için ben ne yapabilirim' demek için buradayız. Sivil toplum da her babayiğidin yapacağı iş değil. Gönüllülük gerektiren bir iş. Yüreğinde bu memleket, vatan sevgisi olanlar sivil toplumcu olabilir." şeklinde konuştu.

Makamların millete hizmet etme yeri olduğunu kaydeden Şahin, "Büyüdükçe de hizmet etme alanı genişliyor. Yoksa bu makamlar enaniyetin, hırsın, nefsin yükseldiği makamlar değil. Bizim aldığımız ahlak ve terbiye size daha çok hizmet edebilme alanı genişletiyor." açıklamasında bulundu.

Toplantı, basına kapalı devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber