KASİF'den Giresunlu işadamlarına seminer

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) işletmelere yönelik verdiği eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KASİF ve Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği (GİŞHAD) tarafından Giresun'da ortaklaşa düzenlenen ve KASİF Genel Sekreteri ve Yönetim Danışmanı Yaşar Bıyıklı'nın konuşmacı olduğu ?Şirket Yönetiminde Yetki Devrinin (Delegasyonun) Önemi' konulu seminer, GİŞHAD toplantı salonunda yapıldı. Çok sayıda sanayici ve iş adamının dinlediği seminerde konuşan Yaşar Bıyıklı, işletmelerde verimliliğin, karlılığın artmasının, yüksek katma değerin elde edilmesinin, kısacası başarının ana unsurunun insan olduğunu söyledi. Bıyıklı, ?İşletmelerin gerçek zenginliği insandır. Bu nedenle, yeniliğe ve değişime açık, öğrenmeye istekli, müşteri odaklı, ekip çalışmasına yatkın, çabuk uyum sağlayabilen, her şeyden önemlisi de paraya değil de işine aşık insanlarla çalışmak lazım.? dedi.

"İNSAN KAYNAĞININ DEĞERİNİ BİLİN"

Çalışanların maddi ve manevi olarak iyi bir şekilde motive edilmesi gerektiğinin altını çizen Bıyıklı, çalışanların eğitim programlarıyla kapasitelerinin artırılması, işletmeye bağlılığının sağlanması gerektiğini belirterek, "Paraya değil de işe aşık, vagon gibi sürekli itilecek ve çekilecek değil de lokomotif gibi adeta kendinden motorlu kişileri bulmak, işe almak ve elde tutmak gerekir.? diye konuştu.

"İŞİNİZ ELİNİZİN DEĞİL, GÖZÜNÜZÜN MENZİLİNDE OLSUN"

'Her şey elimin menzili altında olsun' döneminin geride kaldığını ifade eden Bıyıklı, ?Girişimciler, gözetleme ve denetleme sistemini kurarak, bilgi, beceri ve ahlakına güvendikleri çalışanlarına yetki ve sorumluluk devretmekten korkmamalı. Aksi taktirde her şey elinizin altında kalırsa, zamanını etkili ve verimli kullanamaz, daha hızlı ve daha doğru kararlar alamaz, yeni politikalar oluşturamaz, çalışanlarınızı ve kendinizi geliştiremez, ayrıntılarda boğulur kalırsınız, büyüyemez, gelişemez ve işinizin altında kalır ezilirsiniz.? şeklinde konuştu.

"FİZİK GÜÇ YERİNE BEYİN GÜCÜNÜ KULLANIN"

İnsanların, yüzyıllardır fizik gücünden yararlandıklarını vurgulayan Bıyıklı, günümüzde artık fiziki gücün yerini beyin ve gönül gücünün aldığını söyledi. Bıyıklı, ?Beyin ve gönül gücünden yararlanın. Çünkü dünya üzerindeki en büyük silah ateşlenmiş insan ruhudur. Gençlere güvenin, sorumlulukları ölçüsünde yetki de verin ama kontrol ve denetimi de elden bırakmayın. Atalarımızın, ?taç giyen baş akıllanır' sözünü unutmayalım.? dedi.

Seminerin sonunda bir değerlendirme konuşması yapan GİŞHAD Başkanı Şenol Kılıç da eğitim, seminer ve konferans gibi etkinliklerle üyelerini sürekli olarak bilgilendirmeye çalıştıklarını hatırlattı. Kılıç, şöyle dedi: ?Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, yatırımlar ne kadar büyürse büyüsün, şirketlerin en önemli varlığı olan insana yatırım yapılmadıkça istenilen verim alınamaz.? KOSGEB Giresun Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Kurt'un da hazır bulunduğu semineri çok sayıda esnaf, tüccar ve iş adamı dinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber