Cezaevinden firar edip dördüncü cinayetini işleyen zanlı tutuklandı

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde dün 'ödünç araba' meselesinden tartıştığı büfeciyi öldüren cinayet zanlısı tutuklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1995'te Manisa'nın Soma ilçesinde S.K.'ı öldüren Ubeyd Çakır'ın, 1998 yılında cezaevinden firar ederek, S.Ş. isimli kişiyi öldürdüğü, son olarak yağma suçundan kaldığı Akhisar Cezaevi'nde 2011'de firar ettikten sonra geçtiğimiz Eylül ayında Manisa'da üçüncü cinayete karıştığı ortaya çıktı. Çakır'ın, kamuoyunda, 'Rahşan Affı' olarak bilinen şartlı salıverme yasasından faydalandığı ortaya çıktı.

Görükle Dumlupınar Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda büfe işletmecisi iki çocuk babası Ahmet Girgin (31) dün tabancayla öldürüldü. Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü, cinayet zanlısı Ubeyd Çakır'ı (34) kısa sürede yakaladı. Üzerinde sahte kimlik ve tabanca çıkan zanlının yapılan incelemesinde, cezaevi firarisi olduğu belirlendi.

TAM BİR SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Alkol aldıktan sonra Ahmet Girgin'i öldürüp kaçan ve uzun süre kendine gelemeyen Çakır'ın, daha önce de üç ayrı cinayete karıştığı ortaya çıktı. Ubeyd Çakır'ın, 1995'te Manisa'nın Soma ilçesinde S.K.'ı öldürdükten sonra tutuklanarak cezaevine konulduğu, 1998 yılında cezaevinden firar ederek S.Ş. isimli kişiyi öldürdüğü ve yeniden tutuklandığı öğrenildi.

2002 yılında kamuoyunda 'Rahşan Affı' olarak bilenen afla birlikte tahliye edilen Çakır, 2007'de Manisa'nın Soma ilçesinde karıştığı silahlı yağma suçundan tutuklarakak Akhisar Cezaevi'ne konuldu. 2011'de kaldığı cezaevinden firar eden Çakır, 19 Eylül'de Manisa'nın kırkağaç ilçesine bağlı Gelembe beldesinde F.G. isimli kişiyi öldürdüğü belirlendi. Dört ayrı cinayet ve 1 adet silahlı yağma olayına karışan Çakır'ın, 2 kez cezaevinden firar ettiği öğrenildi. Emniyetteki sorgulamasının ardından adliyeye sevkedilen Çakır, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber