Mayınlı araziden yükselen tarih görücüye çıkıyor

Bilimsel kazılardan 100 yıl sonra mayın temizleme çalışmalarının gerçekleştirildiği Karkamış Antik Kenti'nde ortaya çıkarılan bulgular tanıtılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk İtalyan ortak projesi olan Karkamış Höyük Kazısı'ndaki son buluntular 4 bin yıl öncesine dayanan kentin tarihini ve kültürünü aydınlatacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Kültür Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, ?Anadolu'nun en uzun soluklu krallıklarından birine başkentlik yapmış Karkamış Antik Kenti, günümüzden 3 bin yıl öncesine ait yüzeyde görülebilir binaları, heykelleri ve yazıtlarıyla çağının en önemli kentlerinden biri.? dedi.

Yazılı tarihi yaklaşık 4 bin yıldan öncesine dayanan kentin tarihini, kültürünü aydınlatmak için, Bologna Üniversitesi'nden Kazı Başkanı Doç. Dr. Nicolò Marchetti ile İstanbul Üniversitesi'nden Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Peker ve Türk-İtalyan ekibinin 2011 yılında kazılara başladığını hatırlatan Aykanat, ?Kazı Ekibi, Türk-İtalyan merkezi ve yerel yönetimlerinin, üniversitelerin destekleriyle başarılı bir kazı sezonu geçirmektedir. Elde edilen ve edilecek sonuçlar, Türk-İtalyan ekibin hedefleri, sadece Karkamış ilçesi, Gaziantep için değil, Türkiye ve dünya çapında önem arz etmekte.? dedi.

Kazıdan çıkan bulgular, 9 Ekim Salı günü basın mensuplarına tanıtılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber