Akçakale'de gergin bekleyiş

Esed askerleri tarafından atılan top mermisinin tekrar Akçakale'ye düşmesi ilçede yeniden gergin saatlerin yaşanmasına sebep oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye'nin daha önce attığı top nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilçeyi terk edip sonra geri dönen vatandaşlar, yeniden ilçe dışına çıkacaklarını söyledi.

Suriye'nin attığı top mermisi daha önceki saldırıda hedef olan Toprak Mahsulleri Ofisi'ne isabet etti. Alınan bilgiye göre, şarapnel parçalarından dolayı olayda 2 kişi yaralandı. Yaralılar, Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edilirken, sakinleşen ilçede ise yeniden gergin saatler yaşanmaya başladı.

Patlama ile ilgili bilgi veren Yeni Mahalle Muhtarı İsa Toktimur patlamanın dükkanını kapattığı anda gerçekleştiğini söyledi. Eve giderken topun Suriye gümrüğünün arkasına düştüğünü dile getiren Toktimur iş yerlerini kapattıklarını anlattı. Toktimur, ?Eve gidiyordum. Top, ofisin kuzeyine düştü. Şarapnel parçaları bizim eve kadar geldi. Tabi bize daha önce bize dediler ki ?Bir şey yok, bir sorun da yok.' Her hangi bir tehlike de kalmadı, güvencesiyle biz de dükkanlarımızı açtık. Pazartesi oldu çocuklarımızı okula göndereceğiz, diye hesabımızı yapıyorduk. Şimdi son bombanın düşmesiyle artık güvenimiz de kalmadı. Biz de korkmaya başladık. Mecbur şimdi evlerimizi kapatıp tekrardan köylere döneceğiz. Artık çocuklarımızı okula da gönderemeyeceğiz. Şu an tedirginiz, korkuyoruz ne olacağını bilmiyoruz; çünkü bombadır nereye düşeceği belli değildir. Bunun için korkuyoruz, dükkanlarımızı kapattık, gidiyoruz yani, mecburen.? diye konuştu.

Şarapnel parçalarının çok yakınlarına düştüğünü ifade eden Toktimur, bu parçaların kendilerine çarpması durumunda, ciddi anlamda yaralanacaklarını açıkladı. Parçaların evin damına düştüğünü belirten Toktimur, ?Bunlar bomba parçaları. Demir parçaları damı ne kadar derin kazmış görseniz. Allah'tan burada değildik. Vatandaşlar korktu tabi, Allah'tan mahalle bomboştu. Dükkanları kapattık, ekmek teknemiz bu. Biz nereden geçineceğiz, ne yapacağız bilmiyoruz ki? Ne tarlamız var, ne bağımız var, ne bahçemiz var.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber