?Memlekette iyi şeyler de oluyor' dedirten ilköğretim okulu

Haber Giriş : 22 Eylül 2005 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadıköy'de ?memlekette iyi şeyler de oluyor' dedirten bir ilköğretim okulu var. Son yıllarda eğitim kurumları hakkında görmeye, duymaya alıştığımız olumsuzluklara rağmen Reşat Nuri Güntekin İlköğretim Okulu 40 kişilik, bilgisayar ve internet destekli sınıfları ile özel okullarla yarışıyor. Okul, idareciler ile velilerin iş birliğinin iyi bir örneği.

Öğrencisi yoktu
1955 yılında inşaasına başlanan okul, 1957 yılında 6 derslikle hizmete açıldı. Türk edebiyatının usta kalemlerinden Reşat Nuri Güntekin ismi verilen okul, 1996 yılında Okul Koruma Derneği, Okul Aile Birliği ve velilerinin iş birliği ile iki ek bina yaptırılarak bugünkü modern görünümüne kavuştu. Yıllar önce okulun karşısında oturanların bile çocuklarını göndermek istemediği okula bugün çevre semt ve bölgelerden veliler kayıt için sıraya giriyor.

Bilgisayar ve internet
?Herşey Sevgiyle Başlar? sloganı ile 17 yıl önce göreve başladığını söyleyen tecrübeli eğitimci Haydar Albayrak'ın çabaları sonunda okul bugün çevresindeki bir çok özel okulla yarışır hale geldi. Granit yer döşemeleri , modern ve temiz tuvaletleri ile fiziki şartların üst düzeyde olduğu okulda bugün iki bilgisayar laboratuvarı, kütüphane ve 24 sınıfın tamamında bilgisayar internet bağlantısı ve projeksiyonla modern eğitim veriliyor. Okul geçtiğimiz yıl OKS'de 164 öğrencisini Anadolu Lisesi'ne kazandırmayı başardı.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber