Yabancı üniversiteler IEFT Fuarı için Adana'ya geliyor

Gençleri, öğrencileri ve ailelerini yurt dışındaki eğitim kurumlarıyla buluşturan ve bu kurumların sunduğu burs ve benzeri imkanları ziyaretçilere tanıtan IEFT Fuarı (International Education Fairs of Turkey) Adana Hilton Oteli'nde gerçekleştirilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl Türkiye çapında yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği IEFT Fuarları, Bursa, Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Antalya ve Gaziantep'te yapılıyor. ABD, Kanada, Avustralya ve İngiltere'den çok sayıda üniversite ve kolejin katılacağı fuarlarda, İspanya, İtalya, Yunanistan gibi ekonomik kriz yaşayan ülkeler başta olmak üzere 25 Avrupa ülkesinden eğitim kurumları da hazır bulunacak. Gözlerini Türk öğrencilerine çeviren kurumlar, sundukları burs ve benzeri eğitim imkanlarını Türk öğrenci ve ailelerine tanıtacaklar.

IEFT Fuarları'nda bu dönem 25 ülkeden toplam 150 eğitim kurumunun temsilcisi bir araya gelecek. Eğitimini yurtdışında planlamak isteyenler için ideal bir bilgilenme ve karar verme platformu oluşturan organizasyon, gençlerin okullarla birebir temas kurmasına aracılık ediyor ve her türlü imkan hakkında birinci elden bilgi alma fırsatı sunuyor. Bu özelliğinden dolayı, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 8 ila 10 bin kişinin yurt dışında lisans, yüksek lisans, doktora, dil, staj, sertifika, diploma gibi programlara katılma fırsatı yakalaması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber