Uyuşturucu çetesini cezaevinden yönetmiş

İstanbul'da geçtiğimiz yıl yapılan operasyonlarda tutuklanan uyuşturucu tacirinin cezaevinden çeteyi yönettiği ortaya çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da geçtiğimiz yıl yapılan operasyonlarda tutuklanan uyuşturucu tacirinin cezaevinden çeteyi yönettiği ortaya çıktı. Son operasyonda, tutuklu çete liderinin kardeşi ile toplam 4 kişi daha uyuşturucu ticareti yapmaktan tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Doğu ve Güneydoğu'dan uyuşturucu madde getirildiği, uyuşturucunun 'torbacı' tabir edilen sokak satıcıları aracılığıyla İstanbul'da satılacağı bilgisine ulaştı. Çeteyi takibe alan jandarma ekipleri ilginç bir detaya ulaştı. Uyuşturucu çetesinin, geçtiğimiz yıl yapılan operasyonlarda tutuklanarak cezaevine gönderilen Bülent Y. tarafından yönlendirildiği öğrenildi. Jandarma, çeteye yönelik Ocak ayından bu yana yaptığı 7 ayrı operasyonda uyuşturucu tacirlerine darbe vurdu. Son olarak cezaevinde bulunan çete lideri Bülent Y.'nin kardeşi İbrahim Y.'nin adresini belirleyen ekipler operasyon başlattı.

İstanbul'da 10 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapan ekipler, İbrahim Y. ile birlikte 13 kişiyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda 126 gram eroin, 2 kilogram esrar, bir miktar kokain ve bonzai tabir edilen uyuşturucu madde ele geçirdi. İşlemleri tamamlanan şüphelilerden çete lideri olduğu öne sürülen İbrahim Y. ile birlikte G.D., U.D., ve Y.A. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber