Sarıkamış Okuma Salonu öğrencilerin seviyesini ölçtü

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde faaliyet gösteren okuma salonu, kayıt öncesi ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine seviye belirleme deneme sınavı yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıkamış Okuma Salonu tarafından İnönü Mahallesi'nde bulunan dersliklerdeki denemeye çok sayıda ilköğretim öğrencisi katıldı. Okuma Salonu Müdürü İbrahim Solar, hedeflerinin Sarıkamış'ta yükselen eğitim kalitesine katkı sağlamak olduğunu söyledi. 15 kişilik sınıflarda eğitim vereceklerini belirten Solar, "Alanında uzman eğitimcilerin desteği ile zengin kaynak ve dökümanlar kullanarak birebir rehberlik hizmeti sunup Sarıkamış'ta ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının eğitimlerine katkı sağlayacağız." dedi.

Sarıkamış Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SEYDER) Başkanı Binali Koçoğlu, dernek olarak yeni eğitim döneminde geçen yıllarda bir tane olan okuma salonunu bu yıl ikiye çıkardıklarını, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz hizmet verdiklerini kaydetti. Koçoğlu, "Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına karınca kararınca destek olmaya devam ediyoruz. Amacımız insanlığa adanmış yürekli nesiller yetiştirmek. Fedakâr öğretmen arkadaşlara teşekkür ediyoruz.? açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber