KCK, kadınlara bir gül verip, aileyi örgüte kazandırmak istemiş

Terör örgütü KCK'nın kadın örgütlenmesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gül dağıtarak örgüte kazandırdığı kadınların daha sonra tüm ailesini de örgüt bünyesine katmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkemedeki bilgilere göre, gülle kandırılan kadınların tüm aile bireyleri örgüte göre hareket ettirileceği belirtiliyor.

Terör örgütü KCK ana davasının görüldüğü Diyarbakır'da sanıklarla ilgili dosyadaki delillerin okunmasına devam edildi. Diyarbakır'da 94'ü tutuklu 152 sanığın yargılandığı KCK ana davasının 60'ıncı duruşması Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Duruşmada tutuklu 34 sanık katılırken diğer sanıklar raporlu olduğu gerekçesiyle katılmadı. Davanın öğleden sonraki bölümünde Mahkeme Başkanı, Kürtçe konuşmaya çalışan sanık Pınar Işık'a ?Türkçe konuşma yasağı mı var? Türkçe konuşabilirsin? şeklinde sitemde bulundu. Daha sonra mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Leyla Deniz ile ilgili deliller okunmaya devam etti. Mahkeme heyeti, sanığın evinde ele geçirilen belgelerde, sanığın KCK sistemini oluşturan Kadın yapılanması içinde aktif olarak görevlendiğini gösterdi. Deniz, bir dönemler DTP Kadın Meclisi Üyesi olduğunu kabul ederek, hakkındaki bilgileri teyit etti. Deniz, DTP Kadın Kollarında yasal olarak çalıştığını dile getirdi. Okunan iddianamede, Deniz'in Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nde (DÖKH) aktif olarak çalıştığı da yer aldı. İddianamede davanın gizli tanığı Mercek'in savcılık verdiği ?Leyla Deniz'in DÖKH içinde yer alıyordu' bilgileri de okundu. Bu bilgiler üzerine sanık avukatı, gizli tanık ifadelerini kabul etmediklerini belirterek, ?Bunlar kimdir var mıdır yok mudur? İn midir cin midir? Kim olduklarını bilmiyoruz. Bundan dolayı bu ifadeleri kabul etmiyoruz.? dedi.

Okunan belgelere göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde KCK'nın kadın kollarında yer alan örgüt üyeleri, kadınlar haftası bahanesi ile sokaklarda gül dağıtarak, kadınları mitinge davet ediyor. Mahkeme Başkanının okuduğu belgelere göre, güllerle güzel bir durumun çizilmesinden sonra kadınlarla irtibat kurularak örgütün içine dahil edilecekler. Belgelere göre, bu şekilde örgütün alanına giren kadınların aileleri de örgüte dahil edilmesi planlanıyor. Örgüte kazandırılan kadınların aileleri aileleri de KCK yapılanmasına göre hareket ettirilecek. Mahkeme Başkanının okuduğu belgelere göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde görev alacak örgüt elemanlarından süslü giyinmemeleri gerektiği, halka yakın olmaları için sade bir şekilde giyinmeleri de isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber