Havalar nasıl olacak? - Haritalı/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sakarya, Bilecik, Kütahya ve Afyankarahisar çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akşam saatlerine kadar Ordu, Giresun ve Trabzon'un batı ilçelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize ve Hopa çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara ve Batı Karadeniz ile zamanla Ülkenin kuzey kesimlerinde kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Akşam saatlerine kadar Ordu, Giresun ve Trabzon'un batı ilçelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize ve Hopa çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda akşam saatlerine kadar toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde ve görüş mesafesinde azalma vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sakarya ve Bilecik çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Afyonkarahisar çevreleri ile sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Antalya ve Burdur çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli genellikle hafif olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerine kadar Ordu, Giresun ve Trabzon'un batı ilçelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize ve Hopa çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması tahmin ediliyor. Rüzgarın; Akşam saatlerine kadar kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Bingöl, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber