9 Ekim 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nı ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Gül, Macaristan Büyükelçisi Janos Hovari'nin güven mektubu sunmasını ve Norveç Parlamento Başkanı Dag Terje Andersen ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (10.00-14.30-16.30)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 1402 Ankara Savaşı Uluslararası Kongresi'ne katılacak. (10.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Norveç Parlamento Başkanı Dag Terje Andersen ile TBMM'de görüşecek, eski Avrupa Parlamentosu Başkanı ve Konrad Adenauer Vakfı Başkanı Hans Pöttering'i Resmi Konut'ta kabul edecek. (15.00-17.00)

Meclis'te AK Parti, CHP, MHP ve BDP grupları toplanacak. (11.00-11.15-12.50-13.30)

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Suriye sınırı bölgesindeki temasları takip ediliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Emirliği Ulusal Enerji Şirketi TAQA ve Elektrik Üretim A.Ş. arasında, Afşin Elbistan bölgesinde elektrik üretimine ilişkin işbirliğine dair ortak bildirinin imza törenine katılacak. (10.00)

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakanlık Merkez Bina'da orta vadeli programı açıklayacak. (10.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 3M'nin Çorlu yatırımını açıklayacağı basın toplantısına katılacak.(09.30)

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Ofisi tarafından düzenlenecek organizasyonda ?Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun (WEO) sunumu İstanbul'da yapılacak. (14.30)

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı binasının açılışını yapacak. (11.00)

Suriye sınırı ve Akçakale'deki gelişmeler takip ediliyor.

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi, kentteki bir otelde basın toplantısı yapacak. Yarışmalara katılacak filmlerin galaları gerçekleştirilecek. (10.00-15.00)

Stratejik İletişim Merkezi (STRATİM) tarafından düzenlenen ?The İstanbul Forum' toplantıları çerçevesinde bugün ?Irak, Suriye ve Kürtler? konusu da ele alınacak. Sefin Dizayi, Henry Barkey, Cengiz Çandar ve Muhammed Marandi'nin tebliğ sunacağı konuyla ilgili oturumun moderatörlüğünü Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici gerçekleştirecek.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki Rusya temaslarına başladı. Maliki'nin bugün Başbakan Dmitri Medvedev'le görüşmesi bekleniyor. Maliki yarın da Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek.

AVRASYA FEED

Rusya'da sürücülerin hatalı sollaması sonucu yaşanan feci kazalar güvenlik kameralarına yansıdı. Polisin alkollü sürücülere karşı aldığı sert önlemler ise kazalara engel olmaya yetmiyor.

2014 Dünya Kupası Avrupa Grubu Elemeleri'nde Romanya ile 12 Ekim'de İstanbul'da karşılaşacak olan A Milli Takım hazırlıklarını BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacağı çift antrenmanla sürdürecek. (11.00-19.00)

Galatasaray Spor Kulübü, Yandex ile yapacağı ?Resmi Arama Motoru' anlaşmasının imza törenini Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena basın toplantı odasında gerçekleştirilecek. (11.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber