'Camiler sadece ibadethane değil sosyal hayatın da merkezleridir'

Çorum Armoni Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ARMONİ) Başkanı Huriye Çoban, camilerin sadece ibadethane değil aynı zamanda eğitim ve kültürel hayatın da merkezleri olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek üyeleri 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' kapsamın da Çorum İl Müftülüğü'nü ziyaret etti. İl Müftü Vekili Tahir Kılıç'ı ziyaret eden dernek üyeleri, çiçek takdim ederek 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın hayırlı olması dileğinde bulundu.

ARMONİ Derneği Başkanı Huriye Çoban, ihmal edilen din görevlilerini hatırlamak ve onların toplum için ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak için ziyaret ettiklerini kaydetti. Din görevlilerinin toplumun önderleri olduğuna dikkat çeken Çoban, camiler kadar burada görev yapan insanlarında çok önemli olduğunu dile getirdi.

Çoban, camilerin sadece ibadethane olmadığını aynı zamanda sosyal hayatın içerisinde de yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı merkezler olduğuna dikkat çekti. Dernek olarak tüm din görevlilerinin hayırlı hizmet ve gönül hoşluğu dilediğini aktaran Çoban, ''Din görevlilerimiz her zaman hatırlanmalıdırlar. Onları sadece bu hafta değil de yaptıkları vazifeler ve ortaya koydukları projelerle de takdire şayan kişiler olduğunu her zaman hatırlatmalıyız. Hoşgörü, sevgi ve diyalog anlamında da din görevlilerimiz toplumu motive etmekte ve onların hayatlarında saygı duyulan kişiler olarak her zaman aklımızın bir köşesinde bulunmaktadır. Biz bir sivil toplum kuruluşu olarak saygı değer din görevlilerimizi hep hatırlayacak ve ortak projelere imza atacağız.'' dedi.

Müftü Vekili Tahir Kılıç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki temasının 'Cami ve Engelliler' olduğunu söyledi. Bu hafta ile engelli vatandaşlara yönelik bilinçlenmenin oluşmasının hedeflendiğini belirten Kılıç, ''Rabbimizin hikmeti gereği birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de engelli kardeşlerimiz bulunmaktadır. Gerek doğuştan gerekse sonradan ortaya çıkan engellilik durumu çalışmaya, üretmeye ve başarıya engel değildir. Engelli olduğu halde azimle, inançla, kararlılıkla çabalayan ve adını tarihe yazdıran nice şahsiyetler vardır. Yeter ki insanların önüne engel konulmasın.'' ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber