Matur: Bolat'ın bu şekilde ölümü, basın adına utanç verici ve kahredici

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, yılların mesleki birikimini ve tüm mesaisini Sakarya basının gelişimi için kullanan Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Recep Bolat?ın denetim sırasında bir gazete patronunun silahından çıkan kurşunla kaybetmenin, Sakaryalı gazeteciler için utanç verici ve kahredici olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

26 Eylül'de denetim sırasında Anadolu gazetesi sahibi Adnan Uyumaz'ın silahlı saldırısında ağır yaralanan Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Recep Bolat, dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Bolat'ın hayatını kaybetmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Matur, 2 yıl önce BİK Sakarya Şube Müdürlüğü'ne atanan Recep Bolat'ın silahlı saldırı sonrasında tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini hatırlattı. Matur, "Devrim Ersen Özergin'den sonra ikinci şehidimiz Recep Bolat'ın vefatı bizleri derinden sarsmıştır. Yılların mesleki birikimini ve tüm mesaisini Sakarya basının gelişimi için kullanan değerli arkadaşımızı, bir gazete denetimi sırasında, bir gazete patronunun silahından çıkan kurşunla kaybetmek, biz Sakaryalı gazeteciler için utanç vericidir, kahredicidir.? dedi.

"KARA GÜN OLARAK HATIRLANACAK"

"Hakkın ve hukukun en üst düzeye gözetilmesi gereken bir kurumda işlenen bu vahşi cinayetlerin Sakarya basını ve de Sakarya için bir kara gün olarak hatırlanacağını" kaydeden Matur, ?Bundan sonra söylenecek hiçbir söz ve ortaya konacak hiçbir eylem arkadaşlarımız Devrim ve Recep'i geri getiremez. Ancak bize düşen görev onların aziz hatıralarını yaşatmak ve Sakarya basınını onların da hoşnut olacağı arılığa ve düzeye ulaştırmaktır. Recep Bolat kardeşimizle birlikte daha önce toprağa verdiğimiz Devrim kardeşimize bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine, Basın İlan Kurumu ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.? ifadelerini kullandı.

OLAY

Gazeteyi denetim sırasında Adnan Uyumaz'ın tabancayla kurşun yağdırdığı olayda İstanbul'dan gelen BİK görevlisi Devrim Ergin Özergin (43) hayatını kaybederken, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Söke (36) ağır yaralanmıştı. Vücuduna isabet eden 5 kurşunla Toyota Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne kaldırılan Bolat burada bir dizi ameliyattan sonra ambulans helikopterle İstanbul Universal Çamlıca Hastanesi'ne sevk edilmişti. Bolat, dün akşam ağırlaşarak tüm müdahalelere rağmen hastanede hayatını kaybetmişti. Mustafa Söke'nin ise Sakarya'daki tedavisi sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber