Trabzon'da sağanak yağış sele neden oldu, okullar tatil edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde etkili olan sağanak yağış, birçok yerde su baskınları ve sele neden oldu. Okulların tatil edildiği ilçede bazı dükkânlar sular altında kalırken, Beşikdüzü Şalpazarı yolu da ulaşıma kapandı.

Dün gece saat 01.00'dan sonra 3?4 saat boyunca etkili olan sağanak yağış sonrasında ilçe merkezindeki birçok ev ve iş yerini su bastı. Bazı mahallelerde araçların büyük kısmının sular altında kaldı, Beşikdüzü ve Vakfıkebir, ilçesinde ise elektrik kesintisi yaşandı. Beşikdüzü-Şalpazarı karayolunda heyelan nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanırken, polis, jandarma ve 112 ekiplerine birçok noktadan vatandaşların toprak altında kaldığı ihbarları geldi. Son olarak Bayır köyünde 2 kişinin toprak altında kaldığı yönünde gelen ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Sabah iş yerlerine gelen dükkân sahipleri iş yerlerini sular içinde görünce büyük üzüntü yaşarken, ilçe merkezindeki okullar tatil edildi.

Beşikdüzü Kaymakamı Alaaddin Aktaş, konuyla yaptığı açıklamada, geceden itibaren aralıklarla devam eden yağışın sabah sağanağa dönüştüğünü ve ilçe merkezinde bazı iş yerleri ve evlerin alt katlarını su bastığını söyledi. Suyun tahliyesi için belediye ekiplerince çalışma başlatıldığını ifade eden Aktaş, "Sağanak dolayısıyla su tahliye işlemini gerçekleştirmede güçlük yaşıyoruz. İlçe genelinde henüz bize herhangi bir heyelan olayı bilgisi ulaşmadı. Bu olaya bağlı yaralımız da bulunmuyor." diye konuştu.

BEŞİKDÜZÜ-ŞALPAZARI YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Aşırı yağış nedeniyle Beşikdüzü-Şalpazarı'nı karayolu da 1'nci kilometrede toprak kayması nedeniyle ulaşıma kapandı. Yolu kapatan toprak kütlesi ile kırılan ağaçların temizlenmesi için çalışma başlatıldı.

Öte yandan Trabzon Belediyesi tarafından Beşikdüzü ilçesine yardım için gönderilen iş makineleri çalışmalara başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber