Uludağ Üniversitesi'nden Azerbaycanlı besteci Fikret Amirov'a vefa konseri

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı, Azerbaycanlı besteci Fikret Amirov anısına konser verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı, Azerbaycanlı besteci Fikret Amirov anısına bu akşam Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde konser programı düzenliyor. Tüm müzikseverlere açık olan konser saat 20.00'de başlayacak.

FİKRET AMİROV KİMDİR

Azerbaycan'da 1922?1984 yılları arasında yaşayan Fikret Amirov, 20. yüzyılda Azerbaycan müziğinde yer eden önemli sanatçılardan biri olarak kabul ediliyor. Azerbaycan halk müziği olarak da bilinen 'muğam'ı, batı tekniğiyle işleyerek senfonik müzik ilkeleri temelinde geliştirdi. Bu sayede Azerbaycan müziğinin dünya şöhreti kazanmasında önemli rol oynayan Amirov, Azerbaycan'da çok sesli müziğin temelini oluşturan bestecilerdendir.

Amirov'un en önemli eserlerinden bazıları şunlar: "Sevil Operası?, ?Nesimi Destanı?, ?Binbir Gece?, ?Nizami Baleleri?, ?Nizami Senfonisi? ve ?Gülistan-Bayati-Şiraz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber