Kayınbabasını öldürten damada iki kez müebbet istendi

Adana'da şiddet uyguladığı için baba evine giden eşinin geri dönmemesi üzerine tuttuğu kiralık katile kayınbabasını öldürttüğü, kayınbiraderini ise yaralattığı iddia edilen damat ile kiralık katil hakkında 2'şer kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocavezir Mahallesi'nde hurdacılık yapan Şahin C. (34), Bit Pazarı'nda cep telefonu ve eski eşyalar satan Salih Yorulmaz'ın (54) kızı Melek ile evlendi. İddiaya göre, eşinin dayaklarından bunalan Melek babasının evine sığındı. Eşinin babasının evine gitmesine sinirlenen Şahin C., eşini geri vermek istemeyen kayınbabasını öldürmek için plan yaptı. Damadının tehditleri üzerine Salih Yorulmaz, amcasının oğlu Mehmet'i telefonla arayarak, "Bu adam rezalet çıkartacak, sabah Bit Pazarı'na gel de aramızı düzelt" dedi. Salih Yorulmaz, oğlu Ahmet ile 22 Temmuz'da tezgah yeri bulmak için Kocavezir Mahallesi Güney Kıyı Boyu Caddesi'ne gitti. Yorulmaz, tezgahını düzeltirken damadı Şahin C., kardeşi Ömer C., amcasının çocukları Müslüm C. ve kiralık olarak tuttukları iddia edilen eski sabıkalılardan ?Deli İbo' lakabıyla tanınan İbrahim S. (34) ile birlikte geldi. Şahin C.'nin talimatıyla İbrahim S., tabancasını çıkartıp Salih Yorulmaz'ı kalbinden 3 kurşunla öldürdü, oğlu Ahmet'i de yaraladı. Yaralı Ahmet Yorulmaz hastanede, "Eniştem yanında kardeşi ve Deli İbo ile geldi. Deli İbo tabancasını çıkartıp bize ateş etti" diye ifade verdi. Olaydan sonra kayınbabasını öldürttüğü iddiasıyla yakalanarak tutuklanan Şahin C., kardeşi Ömer, kuzeni Müslüm C. ve kiralık katil İbrahim S. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı, Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açtığı davada Şahin C., kardeşi Ömer C. ve İbrahim S. hakkında 2'şer kez müebbet hapis cezası istedi. Savcı, cinayete yardımcı olduğu ileri sürülün Müslüm C. ile tutuksuz olan Ahmet K.'nın da ?cinayete yardım' suçundan yargılanmalarını talep etti. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber