Kayseri, başından kar eksik olmayan Erciyes ile turizmden pay alacak

Bir şehrin geleceğini onu yönetenlerin vizyonunun belirlediğini ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 100 milyon dolar yatarım yaptıkları Erciyes Dağı'nı kayak merkezi haline getirerek turizmden pay almak istediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayici ve İşadamları Derneği(ANSİAD)'nin 15. olağan toplantısının konuğu Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki oldu. Haseki, ?Kalkınmada yerel yönetimlerin rolü' balığıyla yaptığı konuşmada, Kayseri'nin kalkınmasında yerel yönetimlerin çabasının büyük olduğunu söyledi. Şehirlerinde alt ve üst yapı konusunu hallettiklerini anlatan Özhaseki, turizm, kültür ve spor alanında yapılacakların arayışı içinde olduklarını ifade etti.

Kayseri'nin turizmden istifade edebilmesi için Erciyes Dağı'nın önemli bir değer olduğunu dile getiren Özhaseki, bölgeyi kayak merkezi yapmaya karar verdiklerini kaydetti. Bir heyet ile yurt dışında kayak merkezlerini incelediklerini anlatan Özhaseki, "İsviçre'de bir kasabada 25-30 teleferik var, kayak yapılıyor. Şehrin başka hiç bir şeyi yok. Yıllık cirolarının 2006 rakamları ile 7 milyar dolar olduğunu öğrendim. Bizim bin fabrikadan kazandığımız yıllık 300 milyon dolar. Alplerin ucundaki bir kasaba bizim 10 mislimizi kazanıyorlar. Şimdi 6 ay kayak yapılabilecek bir projeyi hayata geçiriyoruz. Biz bugüne kadar belediye olarak 100 milyon dolar harcadık. Saatte 35 bin kişi kayak yapabilecek. 21 otel yerini sattık. Kayseri turizmde böyle patlayacak." diye konuştu.

Bir şehrin geleceğini onun yöneticilerinin, ileri gelenlerinin, yaşayanlarının vizyonunun belirlediğini sözlerine ekleyen Başkan Özhaseki, şöyle devam etti: "O şehirde yaşayanlar kimse, onların vizyonu neyse, ufukları neyse şehrin geleceğini o belirliyor. Eğer siz iyi niyetli yola çıkarsanız, uğraşırsanız, şehir gelişiyor, büyüyor. Herkes orada yaşamaktan keyif alıyor. Yoksa yavaş yavaş geriye doğru gidiyor. Şehirler için de ölüm hak. Bir yerel yönetim olarak risk alarak Kayseri'nin biraz önünü açtık, ufkunu açtık. Anadolu'nun ortasında çevrenin cazibesi olarak bir şehir doğuyor."

Hillsidesu Otel'de gerçekleştirilen toplantının sonunda ANSİAD Başkanı Ergin Çevik, Mehmet Özhaseki'ye plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber