Öğretmen Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Genelgenin Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı 2005/83 sayılı genelge ile öğretmen ihtiyacının giderilmesine yönelik alınacak tedbirler dışında öğretmenlerin her türlü atama, yer değiştirme, kurumlar arası nakil için muvafakat ve diğer görevlendirme işlemleri yarı yıl tatiline kadar durdurmuştur. Ancak uygulamada bazı tereddütler ortaya çıkmış olup, bu tereddütlere ilişkin Personel Genel Müdürlüğünce 5 maddelik bir açıklama yayımlanmıştır. Açıklamayı görmek için tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Eylül 2005 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

22 / 09 /2005

Sayı : B.08.0.PGM.0.23.01.01.4- 3154 / 57756
Konu :
Eğitim-öğretimin aksatılmaması

İlgi: Millî Eğitim Bakanlığının 15/9/2005 tarih ve B.08.0.PGM.0.23.01.01.4-3061-56413-2005/ 83 sayılı Genelgesi.

İlgi Genelge ile; eğitim-öğretim hizmetlerinin aksatılmadan yürütülebilmesi bakımından il içinde öğretmen ihtiyacının giderilmesine yönelik alınacak tedbirler dışında öğretmenlerin her türlü atama, yer değiştirme, kurumlar arası nakil için muvafakat ve diğer görevlendirme işlemleri yarı yıl tatiline kadar durdurulmuştur.

Söz konusu Genelge; eğitim-öğretimin devam ettiği bir dönemde öğretmenlerimizin çeşitli nedenlerle görev yerlerinden ayrılmalarından dolayı derslerin açık geçmesinin önlenmesi amacıyla yayınlanmıştır.

Ancak, Bakanlığımıza intikal eden bilgilerden, bu Genelgenin uygulanmasına yönelik olarak bazı hususlarda tereddüte düşüldüğü anlaşıldığından aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1. İl içinde öğretmenlerin her türlü bayram kutlama komitelerinde, okullar arası spor yarışmalarında, önem ve önceliğine göre öğretmen görevlendirilmeye ihtiyaç duyulan eğitim öğretim alanındaki diğer faaliyetlerde görevlendirilmelerine devam edilecektir.

2. 15/9/2005 tarihinden önce kurumlar arası nakil yoluyla ayrılmalarına muvafakat edilen öğretmenlerin ilişik kesme işlemlerine devam edilecektir. Bu tarihten sonra Bakanlığımıza intikal eden muvafakat başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

3. Yine aynı şekilde 15/9/2005 tarihinden önce özür grubu dâhil il içi ve iller arası yer değiştirme işlemleri gerçekleştirilen öğretmenlerin, ilişik kesme ve başlama işlemleri en kısa zamanda sonuçlandırılacaktır.

4. İlgi Genelgede, il içinde öğretmen ihtiyacının giderilmesine yönelik işlemlere devam edileceği belirtildiğinden, sıra kapsamındaki yer değiştirme işlemlerine devam edilecektir.

5.Öğretmenler dışındaki; Bakanlığımız taşra teşkilatı yöneticileri ile eğitim kurumu yöneticileri ve diğer personelin atama işlemleri ilgi Genelge kapsamında değerlendirilmeyecektir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Remzi KAYA
Bakan a.
Genel Müdür

DAĞITIM
- 81 il Valiliğine (Millî Eğitim Müdürlüğü)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber