THK Boğazlıyan Şubesi kurban derisi toplayacak

Türk Hava Kurumu (THK) Boğazlıyan Şube Saymanı Bekir Koçak, Boğazlıyan ve Yenifakılı ilçelerinde deri toplama faaliyetleri için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de kurban derisi toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu'nda olduğunu belirten Koçak, kurban derilerinden elde edilen gelirinin yüzde 60'ının Boğazlayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) gibi çeşitli kuruluşlar arasında paylaştırıldığını kaydetti.

THK'nın sivil havacılığı geliştirmek ve Türk gençliğine havacılığı sevdirmek amacıyla kurulduğunu ifade eden Koçak, kurumun sadece kurban derileri, fitre, zekat ve halkın bağışlarıyla ayakta durduğunu ifade etti.

Kurumun topladığı derilerden elde ettiği gelirin yüzde 40'lık bölümüyle, ülkedeki ormanların korunması için söndürme çalışmalarına katkı sağladığını kaydeden Koçak, "Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı bu yıl kurban bedelini 650 lira olarak belirledi. Vekâlet yolu ile kurban kestirmek isteyen vatandaşlar bankalarda bulunan THK vekâlet kurban hesabına yatırabilirler ya da THK Boğazlıyan Şubesi'ne başvurabilirler." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber