Vanlı mimar, mühendisler VANTED çatısı altında toplandı

Van'da meydana gelen depremlerden ardından kısa bir süre sonra kurulan Van Teknik Elamanlar Derneği (VANTED)'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törende konuşan VANTED Başkanı Makine Mühendisi Sinan Üzümcü, hedeflerinin bölge genelindeki teknik personelin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyledi. ?Hayatta mizan yaşamda intizam' sloganıyla yola çıktıklarını aktaran Üzümcü, üniversitelerin teknik bölümlerinde okuyan 50 öğrenciye burs vereceklerini söyledi.

Van'da geçtiğimiz yıl meydana gelen depremlerden kısa bir süre sonra ilde faaliyet gösteren mühendislik, mimarlık ve yapı elamanları, VANTED'i kurdu. Derneğin açılışı Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini VANTED Başkanı Sinan Üzümcü'yle birlikte kesen Karaloğlu, 'hayırlı olması' dileğinde bulundu. Daha sonra Başkan Üzümcü'yle derneği gezen Karaloğlu, çok beğendiğini söyledi.

Karaloğlu'nun ayrılmasından sonra katılımcılara bir konuşma yapan VANTED Başkan Sinan Üzümcü kuruluş amaçlarından bahsetti. Üzümcü, ?Van'daki mühendis, mimar ve teknik elemanların var olan tecrübelerini birleştirerek, bölge genelinde teknik personelin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir ortam oluşturmayı hedefliyoruz.? dedi.

2012 yılı içerisinde kurumsal yapılarını tamamlayarak üye sayılarının 150'ye çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Üzümcü, ?Ulusal alandaki çalışmalara katkı sunmak ve bölgemizdeki teknik sorunların uluslar arası platformda çözüme kavuşmasına yardımcı olmak amacıyla derneğimiz doğu Anadolu mühendis ve mimarlar federasyonunun kurucu üyesi olarak faaliyetlerine devam edecektir. Bilişim kulübümüz bünyesinde öğrencilere, autocad, net, cad, İde, cad, Sap2000 ve benzeri teknik eğitimler vereceğiz. Kişisel gelişim kursları düzenleyerek, meslek odaları ve üniversite ile kordinasyon sağlayarak bölgeye hitap edecek eğitim seminerleri vereceğiz.? ifadelerini kullandı.

Derneklerinin uzun vadeli amaçlarına da değinen Üzümcü, konuşmasına şöyle devam etti: ?5 yıllık programımızda Van ve civar illerdeki nitelikli teknik personel ihtiyacına katkı sağlayacak eğitimleri düzenlemeyi, üniversitelerin teknik bölümlerinde okuyan en az 50 öğrenciye burs imkanı sağlamayı hedefliyoruz. Öğrencilere öğrencilik dönemlerindeki stajlarında rehberlik hizmeti sunacağız. İnsan kaynakları platformu oluşturarak mezun olacak teknik elemanlara istihdam sağlayacağız. Üyelerimize akademik kariyer yapmaları için teşvik edeci çalışmalar yapacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber