Demir çelik sektörü kendi kalifiye elemanını, kendi okulunda yetiştirecek

Demir-çelik sektöründeki kalifiye eleman ihtiyacını kendi yetiştirdiği elemanlarla karşılamayı amaçlayan Çelik İhracatçıları Birliği ile Çolakoğlu Metalurji'nin Gebze Muallimköy'de yaptıracağı endüstri meslek lisesinin temel atma töreni yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KATILIM HAYLİ YOĞUNDU

Hatay İskenderun`da bir okul yapan Çelik İhracatçıları Birliği, ikinci okulunu Gebze Muallimköy`de yaptırıyor. Çelik İhracatçılar Birliği ile Çolakoğlu Metalurji`nin birlikte yaptırdığı okulun temeli dün düzenlenen törenle atıldı. Çelik İhracatçıları Birliği Nuri Çolakoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nin temel atma törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, Çolakoğlu Yönetim Kurulu üyesi Cahit Aşkın, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve çok sayıda davetli katıldı. Temel atma töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlandı.

4 BİN 777 DERSLİK YAPILDI

Temel atma töreninde ilk olarak Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli bir konuşma yaptı. Eğitim ve öğretimde sadece devletin ve milli eğitimin üzerine düşen bir olmadığında değinen Nevzat İspirli, ?2003-2004 eğitim öğretim yılında başlatılan ?Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi' kapsamı çerçevesinde Kocaeli'ye toplam 4 bin 777 tane okul yaptırıldı. Yapılan bu okulların bin tanesi işadamlarımız yaptırdı. Bu tür okulların yapan tüm hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyorum? dedi. İspirli'nin ardından Çolakoğlu Metalurji Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Aşkın bir konuşma yaptı. Cahit Aşkın yaptığı konuşmada, ?Çelik İhracatçıları Birliği Nuri Çolakoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nde 24 derslik, 3 adet atölye, 8 laboratuar ve 1 adet kapalı spor salonu olacak. İki bodrum katı ile birlikte toplam 5 kat olarak yapılacak olan okul, 2013 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilecek. Okul 720 öğrenci eğitim görecek. Okul çevreye duyarlığı göz önüne alınarak enerji tasarrufuna duyarlı olacak.? dedi.

AYDINLIK GELECEK EĞİTİMLE OLUR

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci yaptığı konuşmada ise, okulun 12 milyon TL'ye mal olacağını ve bir yılda tamamlanacağını söyledi. Ekinci, Çelik İhracatçıları Birliği olarak Türkiye'nin 2023 yılındaki ihracat hedefine ulaşma anlamında üzerlerine düşeni yapacaklarını belirti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da eğitime katkı yapan tüm kurumlara ve hayırsever işadamlarına teşekkür ettiklerini ifade etti. Törende son olarak ise Kocaeli Valisi Ercan Topaca bir konuşma yaparak bir milletin bir devletin geleceğini aydınlık olmasının eğitimden geçtiğini ifade ederek, ?Vali olarak en sevinçli olduğum gün okul temeli atığımız gün diğer mutlu olduğum gün ise temelini attığımız okulu açtığımız gündür. Her şeyin başı eğitimdir. Bu anlamda Kocaeli bazı sıkıntıları olmakla birlikte emin adımlarla ilerleyen bir il. 350 bin öğrencimiz var. Kocaeli`nin öğrenci nüfusu birçok ilin toplam nüfusundan bile fazla. Yaklaşık bin 500 derslik inşaatı var. Bunların 450 tanesini açtık. Bin dersliğimizin yarısından fazlasını işadamlarımız yapıyor. Her yatırımda iş adamlarımızın kapılarını çalıyoruz.? şeklinde konuştu. Yapılan konuşmalardan sonra okulun temeli atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber