Kılıçdaroğlu: Belde belediyelerinin kapatılmasını halka soralım

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belde belediyelerinin kapatılması yerine güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Belde belediyelerinin kapatılmasının halka sorulmasını isteyen Kılıçdaroğlu, 14?21 Ekim tarihleri arasında bu konuda halkın fikirlerini almak için belirli yerlere sandık koyacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, 13 il belediyesinin, büyükşehir belediyesi yapılmasını desteklediklerini vurguladı.

CHP Genel Merkezi'nde milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılımıyla "Size sorulmadan belediyeniz kapatılıyor. Dayatmacı anlayışa hayır." sloganıyla bir toplantı düzenlendi. CHP Malatya İl Başkanlığı, toplantı öncesinde katılımcılara kayısı dağıttı.

Toplantının açılışında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, kapatılması düşünülen belediyeler hakkında bir sunum yaptı. Daha sonra kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belde belediyelerini kapatmak yerine onların güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Yerel yönetimlerin kendine özgü koşulları bulunduğunu ve bu koşulların sürdürülmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, halkın milletvekiline hesap soramadığını ancak yerel yönetimlere sorduğunu ifade etti.

AK Parti modeline göre yerel yönetimleri güçlendirmenin kapatmak anlamına geldiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, eski bir Milli Eğitim bakanının "Şu okullar olmasa ne güzel bakanlık olurdu." sözünü hatırlatarak, herhalde AK Parti'nin de şu belediyeler' olmasa' dediğini iddia etti.

Halkın, demokrasinin ve toplumun bir kenara bırakıldığını savunan Kılıçdaroğlu, belediyenin yetkilerini merkeze çekilmesi halinde zaten onlara iş kalmayacağına vurgu yaptı. Bir sözünün de 'kuşatılmış yargıya' olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, genelgelere yapılan itirazlara 6 aydır karar verilmediğini söyledi.

Belde belediyelerinin kapatılmasının halka sorulmasını isteyen Kılıçdaroğlu, "Halka danışmanın, görüş almanın, yürümenin ne zararı var bu ülkede?" diye sordu. Ekim ayının 14 ve 21'inde halkın belde belediyelerinin kapatılması kararıyla ilgili fikirlerini öğrenmek için belirli yerlere sandık koyacaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, bu konuda vatandaşlardan destek beklediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber